Knoflook Parmezaan Kipstukjes

(Nog geen beoordelingen)

Deze heerlijke knapperige kipstukjes met knoflook en een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas zijn perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Met slechts vijf ingrediënten zijn ze eenvoudig te maken en boordevol smaak!

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    14 min
  • Totaal
    19 min
Knoflook Parmezaan  Kipstukjes
Knoflook Parmezaan Kipstukjes zijn sappige kipfilets gebakken in een knapperige laag van Parmezaanse kaas en knoflook, vaak geserveerd met een frisse salade of pasta.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de kip in stukjes van 2,5 cm en meng met peper en zout in een grote kom.
  2. Stap 2 Smelt 2 eetlepels boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de helft van de kip tot goudbruin. Herhaal met de resterende kip.
  3. Stap 3 Voeg de rest van de boter, knoflook, kip en eventuele sappen weer toe aan de pan, en bak tot de knoflook geurig is.
  4. Stap 4 Haal van het vuur en garneer met Parmezaanse kaas, peterselie en indien gewenst chilivlokken.

Tip

Je kunt de restjes in een luchtdichte verpakking maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 862 keer bekeken
  • 10 keer bewaard
  • 14 juni 2024

Tip

Je kunt de restjes in een luchtdichte verpakking maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 339 kcal
Vetten 18.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.4 g
Koolhydraten 1.7 g
waarvan suikers 0.1 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 30.9 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account