Gebakken kabeljauwhaasje op een romige witlof-tijmsaus

(Nog geen beoordelingen)

Het gebakken kabeljauwhaasje smaakt erg lekker bij de witlofsaus, die gemaakt is met crème fraîche, witte wijn, tijm, honing en mosterd.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min
Gebakken kabeljauwhaasje op een romige witlof-tijmsaus

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Kabeljauwhaasjes
  2. Witlofsaus

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in de hapjespan of wok en bak hierin de sjalot-snippers glazig.
  2. Stap 2 Voeg de witlofreepjes en de gedroogde tijm toe en bak de witlof tot ze beetgaar is.
  3. Stap 3 Strooi het bloem over de witlof. Roer alles goed door en laat even door garen.
  4. Stap 4 Blus af met de witte wijn. Roer de crème fraîche, mosterd en honing door de witlof.
  5. Stap 5 Maak de witlofsaus op smaak met peper en zout.
  6. Stap 6 Druppel wat citroensap over de kabeljauw en laat dit een paar minuten intrekken.
  7. Stap 7 Kruid de kabeljauw met peper en zout.
  8. Stap 8 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwhaasjes aan beide zijden in een paar minuten gaar. Voeg op het laatst de roomboter toe. (Het aantal minuten bakken is afhankelijk van de dikte van de vis. Zodra de vis niet meer glazig ziet is de vis klaar.)
  9. Stap 9 Dien de kabeljauw op samen met de witlofsaus.

Tip

Maak eerst de witlofsaus en bak pas daarna de kabeljauw.

Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 150 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 13 juni 2024

Tip

Maak eerst de witlofsaus en bak pas daarna de kabeljauw.

Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 765 kcal
Vetten 45.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 16.8 g
Koolhydraten 34.7 g
waarvan suikers 13.1 g
Vezels 11.3 g
Eiwitten 33.8 g
Zout 1.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account