Half zoete Zomerjam met aardbeien, nectarines, perziken en limoncello

(Nog geen beoordelingen)

Ik maak de jam altijd met geleisuiker 2:1. Ook gaat er een deel citroensap door de jam. De jam smaakt heerlijk fris. Dit recept is genoeg voor ongeveer 6 potjes jam. Een portie is 15 gram.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    50 min
Half zoete Zomerjam met aardbeien, nectarines, perziken en limoncello

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Trechter
  • Schone jampotjes
  • Juslepel om de potjes te vullen
  • Weegschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de aardbeien, nectarines en perziken door elkaar. Roer de limoncello en het citroensap erdoor. Voeg er een mespunt zout aan toe (verhoogt de smaak).
  2. Stap 2 Weeg het totaal aan vruchten + toevoegingen. Doe nu de HELFT van het gewicht aan geleisuiker bij het fruit. (500 gram geleisuiker voor 1 kg fruit). Laat het geheel een paar uurtjes intrekken.
  3. Stap 3 Zet het beoogde aantal jampotten klaar en vul ze allemaal + deksel met kokend water. Giet het kokende water eruit en zet de jampotten op hun kop.
  4. Stap 4 Breng het fruit etc. aan de kook. Laat het fruit een aantal minuten doorkoken. Doe de jam-test = Een druppel jam op een koud schoteltje, als dit niet uitvloeit kun je de jam in de schoongemaakte potjes doen.
  5. Stap 5 Vul de potjes helemaal tot aan de bovenkant met de jam. Draai het deksel erop en zet de potten even op hun kop.
  6. Stap 6 Plak de etiketten op de potjes.
  7. Stap 7 De jam is ongeveer een jaar houdbaar. De smaak loopt wel iets terug.

Tip

Ga nooit met een gebruikt mes in de jam, maar altijd met een schone lepel. Bewaar de aangebroken potjes jam in de koelkast. Zo blijft je jam lang lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 106 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 6 juni 2024

Tip

Ga nooit met een gebruikt mes in de jam, maar altijd met een schone lepel. Bewaar de aangebroken potjes jam in de koelkast. Zo blijft je jam lang lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 24 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 6 g
waarvan suikers 5.7 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 0.1 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account