Deze kitchari is een basisrecept in de Ayurvedische keuken. Het staat bekend om zijn genezende eigenschappen en makkelijk verteerbare ingrediënten.
De Kitchari Bowl is een zeer voedzame maaltijd, rijk aan vezels dankzij de spliterwten, zilvervliesrijst en diverse groenten zoals broccoli, courgette en spinazie. Het gerecht biedt volop plantaardige eiwitten en gezonde specerijen zoals kurkuma en gember. Hoewel de gebruikte ghee of kokosolie smaak toevoegt, is het een bron van verzadigd vet; daarnaast is het aan te raden om te letten op het zoutgehalte van de groentebouillon. Desondanks een uitstekende keuze voor een gebalanceerde en gezonde maaltijd.
Energie | 150 kcal |
---|---|
Vetten | 7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.5 g |
Koolhydraten | 17 g |
waarvan suikers | 3 g |
Vezels | 5 g |
Eiwitten | 4 g |
Zout | 1.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept