Aspergesoep van witte én groene asperges

(Nog geen beoordelingen)

Aspergesoep gemaakt met witte en groene asperges. Op smaak gebracht met een banaan sjalot en met kookroom verfijnd.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Soeppan
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Stap 1 Snij de kopjes van de witte en groene asperges en hou ze apart. Snij het houterige deel aan de onderkant van beide soorten asperges af. Schil de witte asperges grondig.
  2. Stap 2 Verwarm een klein klontje ongezouten roomboter of olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot enkele minuten op middelhoog vuur.
  3. Stap 3 Voeg 450-500 ml heet water toe waarin het groentebouillonblokje is opgelost en kook de 2 soorten asperges gaar.
  4. Stap 4 Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de groene en witte kopjes toe en kook in enkele minuten beetgaar. Roer 50 ml kookroom door de soep en breng de soep op smaak met (4 seizoenen) peper en eventueel een snufje zout.
  5. Stap 5 Verdeel de soep over 4 voorverwarmde kommen of borden en garneer met ham en ei.

Tip

Dit is een stevige soep. Liever iets dunner? Voeg naar behoefte wat extra bouillon toe.

Voor soep hoef je niet de allerduurste mooie witte asperges te nemen, omdat de soep toch gepureerd wordt.

De schillen en kontjes van de witte asperges kun je invriezen, om er op een later tijdstip aspergebouillon van te trekken.

Liever vegetarisch? Laat de ham achterwege en garneer alleen met wat bladpeterselie en/of ei. Olijvencrumble is ook heel smakelijk.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 299 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 1 juni 2024

Tip

Dit is een stevige soep. Liever iets dunner? Voeg naar behoefte wat extra bouillon toe.

Voor soep hoef je niet de allerduurste mooie witte asperges te nemen, omdat de soep toch gepureerd wordt.

De schillen en kontjes van de witte asperges kun je invriezen, om er op een later tijdstip aspergebouillon van te trekken.

Liever vegetarisch? Laat de ham achterwege en garneer alleen met wat bladpeterselie en/of ei. Olijvencrumble is ook heel smakelijk.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 447 kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.2 g
Koolhydraten 8 g
waarvan suikers 4.2 g
Vezels 3.2 g
Eiwitten 47 g
Zout 6.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account