Aspergesoep gemaakt met witte en groene asperges. Op smaak gebracht met een banaan sjalot en met kookroom verfijnd.
Dit is een stevige soep. Liever iets dunner? Voeg naar behoefte wat extra bouillon toe.
Voor soep hoef je niet de allerduurste mooie witte asperges te nemen, omdat de soep toch gepureerd wordt.
De schillen en kontjes van de witte asperges kun je invriezen, om er op een later tijdstip aspergebouillon van te trekken.
Liever vegetarisch? Laat de ham achterwege en garneer alleen met wat bladpeterselie en/of ei. Olijvencrumble is ook heel smakelijk.
Dit is een stevige soep. Liever iets dunner? Voeg naar behoefte wat extra bouillon toe.
Voor soep hoef je niet de allerduurste mooie witte asperges te nemen, omdat de soep toch gepureerd wordt.
De schillen en kontjes van de witte asperges kun je invriezen, om er op een later tijdstip aspergebouillon van te trekken.
Liever vegetarisch? Laat de ham achterwege en garneer alleen met wat bladpeterselie en/of ei. Olijvencrumble is ook heel smakelijk.
Energie | 447 kcal |
---|---|
Vetten | 25 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8.2 g |
Koolhydraten | 8 g |
waarvan suikers | 4.2 g |
Vezels | 3.2 g |
Eiwitten | 47 g |
Zout | 6.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept