Pittig gekruide makreel (of garnalen). Maak het gerecht minimaal 4 uur voor het serveren zodat de makreel of garnalen goed tot hun smaak kunnen komen. Hoe langer hoe lekkerder. Dit recept had ik geprint en stond in smulweb. Helaas bij Jumbo niet meer terug te vinden. Ik weet niet wie het toen geplaatst heeft, maar ik maakte het diverse keren.
Serveren als hoofgerecht met witte rijst, frisse atjar ketimoen, sajoer lodeh en kroepoek.
Je kunt het ook als bijgerecht serveren bij een rijsttafel.
Serveren als hoofgerecht met witte rijst, frisse atjar ketimoen, sajoer lodeh en kroepoek.
Je kunt het ook als bijgerecht serveren bij een rijsttafel.
Deze Ikan Pepesan is rijk aan gezonde omega-3 vetzuren uit makreel en bevat ook nuttige voedingsstoffen uit de specerijen, ui en knoflook. Dit zijn de belangrijkste pluspunten van het gerecht. Een belangrijk aandachtspunt is echter het potentieel hoge zoutgehalte, afkomstig van de gerookte makreel, de ruime hoeveelheid sambal en eventueel toegevoegd zout. Ook de gebruikte hoeveelheid olie, inclusief een 'flinke scheut' extra, maakt het gerecht calorierijker. Ondanks de smaak en de goede vetten, is het aan te raden dit gerecht met mate te consumeren en te letten op de totale dagelijkse inname van zout en vet.
Energie | 623 kcal |
---|---|
Vetten | 42.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8.6 g |
Koolhydraten | 19.7 g |
waarvan suikers | 9.18 g |
Vezels | 3.5 g |
Eiwitten | 39.6 g |
Zout | 1.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept