Ikan Pepesan

(Nog geen beoordelingen)

Pittig gekruide makreel (of garnalen). Maak het gerecht minimaal 4 uur voor het serveren zodat de makreel of garnalen goed tot hun smaak kunnen komen. Hoe langer hoe lekkerder. Dit recept had ik geprint en stond in smulweb. Helaas bij Jumbo niet meer terug te vinden. Ik weet niet wie het toen geplaatst heeft, maar ik maakte het diverse keren.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 30 min
Ikan Pepesan
Ikan Pepesan is een Indonesisch gerecht van vis, gemarineerd in een pittige kruidenpasta en eventueel gestoomd in bananenbladeren, wat zorgt voor een aromatische en sappige maaltijd.

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Makreel ontgraten en in niet al te kleine stukken verdelen. Tijdens de bereiding van de kruiden de makreel niet in de koelkast leggen. Even afdekken en op temperatuur laten komen.
  2. Stap 2 Doe de olie in de pan en laat heet worden. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot het lekker gekleurd is. Voeg dan sambal oelek, kerrie Djawa, djahe, laos, citroensap, zout en nog een flinke scheut olie toe. Laat het geheel even fruiten en dan wat water toevoegen zodat je een gladde saus krijgt.
  3. Stap 3 Doe een laagje saus in de schaal, dan de makreel erop en de rest van de saus erover. Laat het geheel goed intrekken.
  4. Stap 4 Voor het serveren opwarmen in de magnetron en voorzichtig omscheppen.

Tip

Serveren als hoofgerecht met witte rijst, frisse atjar ketimoen, sajoer lodeh en kroepoek.

Je kunt het ook als bijgerecht serveren bij een rijsttafel.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 240 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 juni 2024

Tip

Serveren als hoofgerecht met witte rijst, frisse atjar ketimoen, sajoer lodeh en kroepoek.

Je kunt het ook als bijgerecht serveren bij een rijsttafel.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 623 kcal
Vetten 42.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.6 g
Koolhydraten 19.7 g
waarvan suikers 9.18 g
Vezels 3.5 g
Eiwitten 39.6 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account