Orzo met Parmezaanse Kaas en Basilicum

(Nog geen beoordelingen)

Probeer dit snelle en heerlijke vegetarische recept voor Orzo met Parmezaanse Kaas en Basilicum. Een eenvoudig, maar smaakvolle maaltijd die bij iedereen in de smaak valt. Met slechts een paar ingrediënten tover je in een mum van tijd een lekker gerecht op tafel. Ideaal voor een doordeweekse avond of als een makkelijk bijgerecht.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    35 min
Orzo met Parmezaanse Kaas en Basilicum
Orzo, wat in het Italiaans 'gerst' betekent vanwege zijn vorm, wordt vaak verward met rijst, maar het is eigenlijk een vorm van pasta die populair is in soepen en salades.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer de orzo erdoor en bak tot hij lichtbruin is.
  2. Stap 2 Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Dek af, verlaag het vuur, en laat sudderen tot de orzo gaar is en het vocht is opgenomen, 15 tot 20 minuten.
  3. Stap 3 Roer de Parmezaanse kaas en verse basilicum erdoor. Laat een beetje basilicum over. Breng op smaak met peper en zout. Plaats in een ondiepe schaal en garneer met de resterende basilicum.

Tip

Vervang de groentebouillon door een bouillon naar keuze!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 291 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 25 januari 2024

Tip

Vervang de groentebouillon door een bouillon naar keuze!

Voedingswaarden

Per portie
Energie 299 kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 42 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 2 g
Eiwitten 12 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account