Probeer dit snelle en heerlijke vegetarische recept voor Orzo met Parmezaanse Kaas en Basilicum. Een eenvoudig, maar smaakvolle maaltijd die bij iedereen in de smaak valt. Met slechts een paar ingrediënten tover je in een mum van tijd een lekker gerecht op tafel. Ideaal voor een doordeweekse avond of als een makkelijk bijgerecht.
Vervang de groentebouillon door een bouillon naar keuze!
Vervang de groentebouillon door een bouillon naar keuze!
Dit orzo-gerecht scoort relatief laag op gezondheid omdat het voornamelijk bestaat uit geraffineerde pasta (orzo) en vetten (boter, Parmezaanse kaas), en weinig vezels, groenten, vitaminen en mineralen bevat. Hoewel Parmezaanse kaas wat eiwit en calcium levert, is de maaltijd niet erg gebalanceerd en kan deze door de bouillon en kaas relatief veel zout bevatten. Het dient beter als bijgerecht of basis die aangevuld moet worden met groenten en een eiwitbron.
Energie | 299 kcal |
---|---|
Vetten | 9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6 g |
Koolhydraten | 42 g |
waarvan suikers | 2 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 12 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept