Italiaanse Pastasalade

(Nog geen beoordelingen)

Deze Italiaanse pastasalade, boordevol salami, paprika's en mozzarella, is snel te maken en heerlijk voor een zomerse maaltijd.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min
Italiaanse Pastasalade
Wist je dat Italiaanse pastasalade vaak wordt gezien als een modern gerecht, maar de oorsprong ervan teruggaat naar traditionele Italiaanse recepten waarbij koude pasta werd gemengd met seizoensgebonden groenten en kruiden?

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan lichtgezouten water aan de kook. Kook de pasta tot deze beetgaar is, volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water tot ze afgekoeld zijn.
  2. Stap 2 Meng de pasta, salami, paprika's, ui, mozzarella bolletjes en olijven in een grote kom. Voeg de salade dressing toe en hussel om alles goed te bedekken.
  3. Stap 3 Breng de pastasalade op smaak met de salade dressing kruiden mix en roer door om te alles goed te mengen.
  4. Stap 4 Bestrooi met Parmezaanse kaas voor het serveren. Geniet ervan!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 453 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 20 mei 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 371 kcal
Vetten 21 g
waarvan verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 29 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 2 g
Eiwitten 15 g
Zout 4.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account