Deze tonijnsalade is pittig door de schijfjes jalapeno die er, naast de stukjes paprika, bleekselderij en sjalotjes in verwerkt zijn. In plaats van mayonaise heb ik in deze salade aioli gebruikt. We hebben gesmuld van dit lekkere broodje.
In plaats van aioli kun je ook mayonaise + een gehakt teentje knoflook gebruiken.
In plaats van aioli kun je ook mayonaise + een gehakt teentje knoflook gebruiken.
Dit broodje pittige tonijnsalade is een goede en overwegend gezonde keuze. De basis van tonijn levert hoogwaardige eiwitten en omega-3 vetzuren, essentieel voor een gezond lichaam. De ruime hoeveelheid groenten zoals sjalot, paprika, bleekselderij en jalapeño draagt bij aan de inname van vitamines, mineralen en vezels. De 'flinke eetlepel aioli', verdeeld over de twee porties, voegt smaak toe maar houdt de extra vetten en calorieën per broodje beperkt. Om de maaltijd nog gezonder te maken, wordt aanbevolen een volkoren broodje te kiezen voor extra vezels.
Energie | 154 kcal |
---|---|
Vetten | 8.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 5.3 g |
waarvan suikers | 2.9 g |
Vezels | 1.3 g |
Eiwitten | 15.8 g |
Zout | 0.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Het was heerlijk. Een tweede keer volgt zeker .
Groetjes Lidy.