Broodje pittige tonijnsalade

(Nog geen beoordelingen)

Deze tonijnsalade is pittig door de schijfjes jalapeno die er, naast de stukjes paprika, bleekselderij en sjalotjes in verwerkt zijn. In plaats van mayonaise heb ik in deze salade aioli gebruikt. We hebben gesmuld van dit lekkere broodje.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Meng alle ingrediënten door elkaar. Proef of de salade voldoende gekruid is.
  2. Stap 2 Verdeel de salade over een broodje. Garneer met ringetjes sjalot en paprika.

Tip

In plaats van aioli kun je ook mayonaise + een gehakt teentje knoflook gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 221 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 20 mei 2024

Tip

In plaats van aioli kun je ook mayonaise + een gehakt teentje knoflook gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 154 kcal
Vetten 8.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 5.3 g
waarvan suikers 2.9 g
Vezels 1.3 g
Eiwitten 15.8 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
4 juni 2024 om 15:05
Hoi Lidy, dank je wel voor je positieve reactie en het plaatsen van je foto. Fijn om te horen dat jullie de tonijnsalade lekker vonden. Groetjes, Petra
4 juni 2024 om 15:08
Hoi Petra, nog een handige tip. Als je in het bericht van Lidy klikt op "Beantwoorden" dan verschijnt je bericht daaronder en ontvangt Lidy een email dat ze een reactie ontvangen heeft.
4 juni 2024 om 15:52
Dank je wel Kenny. Was me nog niet opgevallen.
26 mei 2024 om 18:55
Ik ben erg benieuwd naar je reactie Lidy. Wij vonden het erg lekker, Groetjes, Petra
1 juni 2024 om 17:01
Hoi Petra, we aten deze tonijnsalade als hoofdgerecht na een goed gevulde aspergesoep op een sneetje Deens roggebrood. Ik had niet alles in huis . Ik heb tonijn op waterbasis gebruikt, 1/4 gele paprika brunoise gesneden , 1 flinke el Belgische mayonaise een klein teentje knoflook geperst en een tl olijfolie door de tonijn gedaan. Geen bleekselderij , maar verder jouw recept gevolgd.

Het was heerlijk. Een tweede keer volgt zeker .
26 mei 2024 om 18:03
We zijn een paar dagen op pad. Thuis heb ik nog een potje jalapeno staan. Kopje soep uit de vriezer vooraf en dan dit broodje. Lekker en gemakkelijk en snel.
Groetjes Lidy.