Pappardelle met doperwtenroomsaus en gebakken champignons

(Nog geen beoordelingen)

Pappardelle met een romige kaassaus met doperwten (vers of diepvries) en gebakken champignons.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min
Pappardelle met doperwtenroomsaus en gebakken champignons

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Maak eerste de saus. Smelt 1 eetlepel roomboter in een koekenpan. Bak hierin de champignons lichtbruin.
  2. Stap 2 Voeg de doperwten eraan toe en laat ze op een lage warmtebron samen met de champignons beetgaar worden,
  3. Stap 3 Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan. Bak het gesnipperde sjalotje hierin glazig. Blus af met de witte wijn en laat alles inkoken tot er ongeveer een eetlepel over is.
  4. Stap 4 Voeg de slagroom eraan toe en breng aan de kook. Doe de smeerkaas erbij en laat de smeerkaas helemaal smelten. Meng de doperwten en de champignons met de saus. Maak op smaak met peper, zout ,een vleugje nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus.
  5. Stap 5 Kook de pappardelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met zout. Laat de pappardelle uitlekken in een vergiet.
  6. Stap 6 Meng de saus met de pappardelle. Roer de peterselie door de pasta. Zet de gemalen Pecorino op tafel zodat ieder zichzelf kan bedienen.

Tip

Ook lekker met tagliatelle.

In plaats van champignons zijn oesterzwammen ook erg lekker in deze pasta,

Serveer er een salade bij. Bijvoorbeeld een tomatensalade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 275 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 18 mei 2024

Tip

Ook lekker met tagliatelle.

In plaats van champignons zijn oesterzwammen ook erg lekker in deze pasta,

Serveer er een salade bij. Bijvoorbeeld een tomatensalade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 1074 kcal
Vetten 48.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 27.4 g
Koolhydraten 106.5 g
waarvan suikers 13.9 g
Vezels 13.2 g
Eiwitten 43.3 g
Zout 2.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account