Een kleurige ovenschotel waar je helemaal vrolijk van wordt.
Als je deze schotel maakt met kippendijen of kipfilets dan wordt de oventijd 35-45 minuten. Wil je geen wijn gebruiken vervang dit dan door bouillon.
Als je deze schotel maakt met kippendijen of kipfilets dan wordt de oventijd 35-45 minuten. Wil je geen wijn gebruiken vervang dit dan door bouillon.
Dit gerecht scoort een 4/10. Hoewel de paprika, tomaatjes en knoflook voor vitaminen en vezels zorgen, is het gerecht als geheel erg rijk aan vet en zout. Het gebruik van een volledig klein potje rode pesto, kippenbouten (vermoedelijk met vel), en extra klontjes boter leidt tot een hoog gehalte aan (verzadigd) vet. De olijven, kappertjes en pesto dragen ook significant bij aan de natriuminname, waardoor dit gerecht zonder aanpassingen minder geschikt is voor frequente consumptie.
Energie | 1173 kcal |
---|---|
Vetten | 99.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 34.3 g |
Koolhydraten | 29.5 g |
waarvan suikers | 16.1 g |
Vezels | 10 g |
Eiwitten | 43.2 g |
Zout | 3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept