Kippenbouten met rode pesto

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een kleurige ovenschotel waar je helemaal vrolijk van wordt.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Stap 2 Smeer de kippenbouten in met de rode pesto
  3. Stap 3 Vet de ovenschaal in en leg de kippenbouten erin
  4. Stap 4 Schik alle andere ingrediënten op en naast de kippenbouten
  5. Stap 5 Schenk de wijn erbij en leg er klontjes boter op
  6. Stap 6 De schaal gaat een uur de oven in
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Als je deze schotel maakt met kippendijen of kipfilets dan wordt de oventijd 35-45 minuten. Wil je geen wijn gebruiken vervang dit dan door bouillon.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 798 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 15 mei 2024

Tip

Als je deze schotel maakt met kippendijen of kipfilets dan wordt de oventijd 35-45 minuten. Wil je geen wijn gebruiken vervang dit dan door bouillon.

Voedingswaarden

Per portie
4 / 10
Hoog vet- en zoutgehalte

Dit gerecht scoort een 4/10. Hoewel de paprika, tomaatjes en knoflook voor vitaminen en vezels zorgen, is het gerecht als geheel erg rijk aan vet en zout. Het gebruik van een volledig klein potje rode pesto, kippenbouten (vermoedelijk met vel), en extra klontjes boter leidt tot een hoog gehalte aan (verzadigd) vet. De olijven, kappertjes en pesto dragen ook significant bij aan de natriuminname, waardoor dit gerecht zonder aanpassingen minder geschikt is voor frequente consumptie.

Energie 1173 kcal
Vetten 99.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 34.3 g
Koolhydraten 29.5 g
waarvan suikers 16.1 g
Vezels 10 g
Eiwitten 43.2 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account