Stifado (Griekse Runderstoofpot)

(Nog geen beoordelingen)

Deze traditionele Griekse runderstoofpot (stifado) is perfect voor koude winterdagen maar natuurlijk eigenlijk altijd lekker! De malse stukjes rundvlees in een rijke tomatensaus zullen zeker indruk maken op familie en vrienden.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    1 uur 45 min
  • Totaal
    2 uur
Pinterest
Stifado
Stifado was oorspronkelijk een Venetiaans gerecht en werd populair in Griekenland tijdens de Venetiaanse overheersing van de Egeïsche Zee in de Middeleeuwen.

Ingrediënten

Aantal porties:
5

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een grote pan, voeg het vlees (in porties) toe en bak tot alle kanten bruin zijn. Haal het vlees er met een schuimspaan uit, leg het op een bord, dek af en zet apart.
  2. Stap 2 Pel en snijd de uien kruislings door, voeg ze toe aan dezelfde olie waarin het vlees is gebakken, zet het vuur lager en bak tot de uien zacht zijn, maar nog niet bruin (ongeveer 10 minuten).
  3. Stap 3 Schenk de cognac, de wijn en rode wijnazijn erbij, dek af en laat 3 minuten sudderen.
  4. Stap 4 Voeg het vlees inclusief sap toe aan de pan, roer de tomatenpuree erdoor en bak kort.
  5. Stap 5 Voeg de tomatenblokjes, het laurierblad, de pimentkorrels, nootmuskaat en een beetje water toe totdat het vlees bedekt is. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het met een deksel erop 1,5 uur sudderen of totdat het vlees mals is en de saus is ingedikt.
  6. Stap 6 Controleer tijdens het sudderen of er water nodig is. Je wilt niet dat het uitdroogt. Voeg indien nodig een half kopje gekookt water toe en roer door. Breng aan het einde van de kooktijd op smaak met peper en zout.
  7. Stap 7 Serveer de rundvlees stifado met pasta en geraspte kaas, of gekookte aardappelen. Geniet ervan!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 516 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 14 mei 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 467 kcal
Vetten 22 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.9 g
Koolhydraten 8.7 g
waarvan suikers 3.6 g
Vezels 1.9 g
Eiwitten 56.1 g
Zout 1.88 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account