Deze traditionele Griekse runderstoofpot (stifado) is perfect voor koude winterdagen maar natuurlijk eigenlijk altijd lekker! De malse stukjes rundvlees in een rijke tomatensaus zullen zeker indruk maken op familie en vrienden.
Dit Stifado-recept krijgt een gezondheidsscore van 7 op 10. Het is een behoorlijk voedzaam gerecht dankzij de royale hoeveelheid uien (rijk aan antioxidanten en vezels) en tomaten, en het gebruik van olijfolie als primaire vetbron. Het rundvlees levert belangrijke eiwitten en ijzer, hoewel rood vlees idealiter met mate geconsumeerd wordt voor een optimale gezondheid. De alcohol in het recept draagt bij aan de smaakdiepte, maar samen met de hoeveelheid rood vlees beperkt het de score enigszins. Over het geheel genomen is het een smaakvolle en relatief evenwichtige keuze voor een traditionele stoofpot.
Energie | 467 kcal |
---|---|
Vetten | 22 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.9 g |
Koolhydraten | 8.7 g |
waarvan suikers | 3.6 g |
Vezels | 1.9 g |
Eiwitten | 56.1 g |
Zout | 1.88 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept