Trofie met groene asperges en guanciale

(Nog geen beoordelingen)

Van een eerder gemaakt voorgerecht had ik nog wat groene asperges over. Guanciale (Italiaans spek van varkenswangen) lag in de koelkast. Samen met een losgeklopt ei, wat knoflook en een paar lepels roomkaas met kruiden ontstond dit lekkere pastagerecht.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan water met flink wat zout aan de kook voor de pasta. Bak de guanciale in een droge koekenpan lichtbruin. Gooi het overgrote deel van het vet weg. Voeg de stukjes asperges hieraan toe en bak deze mee. Zodra de asperges beetgaar zijn (plm. 10 minuten) doe je de knoflooksnippers erbij en bak ook even mee. (Liever niet eerder want knoflook verbrandt snel). Meng de roomkaas erdoor. Als de roomkaas is gesmolten voeg je de aspergepunten toe. Maak alles op smaak met peper, zout en een paar druppels worcestersaus.
  2. Stap 2 Klop het ei los. Roer de geraspte Pecorino erdoor. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
  3. Stap 3 Meng de beetgare pasta door de asperges met het spek. Roer dan direct het losgeklopte ei met de geraspte kaas door de hete pasta. Roer alles goed door elkaar. Er ontstaat dan een heerlijke romige pasta met de lekkere smaak van de guanciale, asperges en roomkaas. Eet smakelijk.

Tip

In plaats van guanciale dat moeilijk verkrijgbaar is kun je heel goed Italiaanse pancetta of gerookte spekblokjes gebruiken.

In plaats van trofie is een andere pastasoort natuurlijk ook een optie.

In plaats van Pecorino kun je ook vers geraspt Parmezaanse gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 299 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 13 mei 2024

Tip

In plaats van guanciale dat moeilijk verkrijgbaar is kun je heel goed Italiaanse pancetta of gerookte spekblokjes gebruiken.

In plaats van trofie is een andere pastasoort natuurlijk ook een optie.

In plaats van Pecorino kun je ook vers geraspt Parmezaanse gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 742 kcal
Vetten 42.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 17 g
Koolhydraten 66.6 g
waarvan suikers 4.6 g
Vezels 5.3 g
Eiwitten 27.1 g
Zout 6.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account