Van een eerder gemaakt voorgerecht had ik nog wat groene asperges over. Guanciale (Italiaans spek van varkenswangen) lag in de koelkast. Samen met een losgeklopt ei, wat knoflook en een paar lepels roomkaas met kruiden ontstond dit lekkere pastagerecht.
In plaats van guanciale dat moeilijk verkrijgbaar is kun je heel goed Italiaanse pancetta of gerookte spekblokjes gebruiken.
In plaats van trofie is een andere pastasoort natuurlijk ook een optie.
In plaats van Pecorino kun je ook vers geraspt Parmezaanse gebruiken.
In plaats van guanciale dat moeilijk verkrijgbaar is kun je heel goed Italiaanse pancetta of gerookte spekblokjes gebruiken.
In plaats van trofie is een andere pastasoort natuurlijk ook een optie.
In plaats van Pecorino kun je ook vers geraspt Parmezaanse gebruiken.
Dit pastagerecht combineert groene asperges, een goede bron van vezels en vitamines, met smaakvolle maar vetrijke ingrediënten zoals guanciale, Pecorino kaas en roomkaas. Hierdoor is het gerecht relatief hoog in verzadigd vet en zout. Hoewel de asperges bijdragen aan de voedingswaarde, maken de overige componenten het tot een calorierijke maaltijd die het best af en toe genuttigd kan worden als onderdeel van een gebalanceerd dieet.
Energie | 742 kcal |
---|---|
Vetten | 42.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 17 g |
Koolhydraten | 66.6 g |
waarvan suikers | 4.6 g |
Vezels | 5.3 g |
Eiwitten | 27.1 g |
Zout | 6.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept