Van een eerder gemaakt voorgerecht had ik nog wat groene asperges over. Guanciale (Italiaans spek van varkenswangen) lag in de koelkast. Samen met een losgeklopt ei, wat knoflook en een paar lepels roomkaas met kruiden ontstond dit lekkere pastagerecht.
In plaats van guanciale dat moeilijk verkrijgbaar is kun je heel goed Italiaanse pancetta of gerookte spekblokjes gebruiken.
In plaats van trofie is een andere pastasoort natuurlijk ook een optie.
In plaats van Pecorino kun je ook vers geraspt Parmezaanse gebruiken.
In plaats van guanciale dat moeilijk verkrijgbaar is kun je heel goed Italiaanse pancetta of gerookte spekblokjes gebruiken.
In plaats van trofie is een andere pastasoort natuurlijk ook een optie.
In plaats van Pecorino kun je ook vers geraspt Parmezaanse gebruiken.
Energie | 742 kcal |
---|---|
Vetten | 42.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 17 g |
Koolhydraten | 66.6 g |
waarvan suikers | 4.6 g |
Vezels | 5.3 g |
Eiwitten | 27.1 g |
Zout | 6.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept