Patatas Bravas Saus (Salsa Brava)

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept gebruikt slechts 6 ingrediënten en is een essentieel onderdeel van de populaire Spaanse tapa patatas bravas. Pas het naar smaak aan door het meer of minder pittig te maken.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min
Patatas Bravas Saus (Salsa Brava)
Wist je dat salsa brava, een Spaanse saus die vaak wordt geserveerd bij patatas bravas, zijn pittige smaak krijgt van paprika en chilipepers, en een van de kenmerkende tapas van Spanje is?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olijfolie in een kleine sauspan op middelhoog vuur. Voeg de pikante en zoete paprikapoeder toe en roer tot het 1 geheel is.
  2. Stap 2 Voeg 1 eetlepel bloem toe en roer tot gemengd is. Blijf ongeveer een minuut roeren om de bloem licht te roosteren.
  3. Stap 3 Voeg heel geleidelijk de bouillon toe, continu roerend. De bloem zal de vloeistof absorberen en zo een heerlijke saus vormen.
  4. Stap 4 De saus zou nu moeten indikken. Voeg indien nodig meer bloem toe om de juiste consistentie te bereiken. De saus moet fluweelachtig en glad zijn, maar niet zo dik dat het zijn vorm behoudt.
  5. Stap 5 Zet het vuur laag en laat 3-5 minuten sudderen, af en toe roerend. Breng op smaak met zout.
  6. Stap 6 Druppel over de patatas bravas en geniet ervan!

Tip

Restjes blijven enkele dagen goed in de koelkast; zorg ervoor dat je goed roert om de oorspronkelijke consistentie terug te krijgen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 210 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 10 mei 2024

Tip

Restjes blijven enkele dagen goed in de koelkast; zorg ervoor dat je goed roert om de oorspronkelijke consistentie terug te krijgen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 190 kcal
Vetten 19.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.7 g
Koolhydraten 5.7 g
waarvan suikers 0.8 g
Vezels 2.6 g
Eiwitten 1.5 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account