Patatas Bravas - Spaanse gebakken aardappelen met pittige saus

(Nog geen beoordelingen)

Patatas bravas, een van de meest geliefde Spaanse tapas, is het perfecte gerecht om thuis te maken dankzij de simpele combinatie van gefrituurde aardappelen en een smaakvolle saus. Dit gerecht is snel en eenvoudig te bereiden met slechts een handvol ingrediënten en kan dienen als een heerlijke apperitief of snack.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    20 min
Patatas Bravas
Wist je dat patatas bravas, een van de populairste tapas in Spanje, bestaat uit gefrituurde aardappelblokjes, meestal geserveerd met een pittige tomatensaus en soms aioli?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Spoel en schil de aardappelen.
  2. Stap 2 Snijd ze in hapklare stukjes.
  3. Stap 3 Verhit de olijfolie tot 175°C en voeg de aardappelen toe om ze enkele minuten op lage temperatuur voor te koken.
  4. Stap 4 Haal de aardappelen uit de hete olie en laat ze een paar minuten afkoelen in de koelkast.
  5. Stap 5 Verhit de olie weer tot 175°C en doe de aardappelen terug in de pan.
  6. Stap 6 Bak tot ze goudbruin zijn en gebruik een schuimspaan om ze uit de hete olie te halen.
  7. Stap 7 Laat de hete aardappelen uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier om overtollig vet op te vangen.
  8. Stap 8 Bestrooi ze direct met zout voor smaak.
  9. Stap 9 Druppel vlak voor het serveren de bravasaus over de aardappelen.
  10. Stap 10 Geniet van deze hete en knapperige patatas bravas.

Tip

Droog de aardappelstukjes goed af voordat je ze gaat frituren om ze extra knapperig te maken.

Serveer met extra zelfgemaakte bravasaus of knoflookalioli voor een heerlijk smaakcontrast.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 245 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 10 mei 2024

Tip

Droog de aardappelstukjes goed af voordat je ze gaat frituren om ze extra knapperig te maken.

Serveer met extra zelfgemaakte bravasaus of knoflookalioli voor een heerlijk smaakcontrast.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 202 kcal
Vetten 4 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 39 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 5 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account