Zacht gestoofde prei met ham, eieren en gesmolten boter

(Nog geen beoordelingen)

Deze prei heb ik op dezelfde manier klaargemaakt als de traditionele asperges. Op een lage warmtebron in boter gestoofd en opgediend met hardgekookte eieren en ham.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Doe een dun (1/2 cm) laagje water en 10 gram boter in een hapjespan. Breng dit aan de kook. Leg de stukjes prei in de pan. Bestrooi de prei met wat zout. Zet de deksel op de pan en laat de prei op een lage warmtebron langzaam garen (plm. 10 minuten). Is de prei zo goed als gaar haal dan het deksel van de pan en laat het eventuele vocht verder inkoken. Strooi een weinig peper, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus over de prei.
  2. Stap 2 Smelt de rest van de boter in een steelpan. Meng de stukjes ei door de boter. Maak op smaak met zout en peper. (Je kunt de ham eventueel ook in stukjes snijden en hierdoor mengen als je dat lekker lijkt).
  3. Stap 3 Verdeel de prei over de borden. Verdeel de gesmolten boter met het ei en de ham over de prei. Garneer met wat gehakte peterselie.

Tip

Lekker met gebakken krieltjes of gekookte aardappelen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 359 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 8 mei 2024

Tip

Lekker met gebakken krieltjes of gekookte aardappelen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 332 kcal
Vetten 19.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.1 g
Koolhydraten 22.7 g
waarvan suikers 6.2 g
Vezels 3.5 g
Eiwitten 17.2 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account