Fries Suikerbrood

(Nog geen beoordelingen)

Dit traditionele Friese suikerbrood recept combineert zoete vergruisde suikerklontjes met een vleugje kaneel, verwerkt in een zacht, zelfgemaakt brood. Perfect voor bij de koffie of als speciaal ontbijt tijdens feestdagen.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    1 uur
Fries Suikerbrood
Wist je dat Fries suikerbrood, een zoet brood uit Friesland, gekenmerkt wordt door parelsuiker en kaneel en traditioneel als kraamcadeau wordt gegeven bij de geboorte van een kind?

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Bereiding

  1. Stap 1 Zeef de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje, brokkel er de gist in met de suiker. Maak dit aan met de helft van de melk.
  2. Stap 2 Roer de omringende bloem (ongeveer een derde deel, de rest blijft eromheen liggen) erdoor tot een dik deeg is ontstaan. Laat de kom, afgedekt, een half uur op een lauw warme plaats staan.
  3. Stap 3 Voeg de rest van de melk en het zout toe en roer dit om. Voeg ook de suikerklontjes en de kaneel toe. Kneed het deeg net zo lang totdat het niet meer plakt. Laat het deeg in een plastic zak een uur op een lauw warme plaats rijzen.
  4. Stap 4 Vet een vorm in met boter en vul deze met het deeg. Bak het brood in circa 30 minuten onderin een voorverwarmde oven op 225 graden Celsius.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 127 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 8 mei 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 186 kcal
Vetten 1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.4 g
Koolhydraten 40.8 g
waarvan suikers 18.1 g
Vezels 1.1 g
Eiwitten 3.8 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account