Snelle Romige Pasta Carbonara

5 (1 beoordeling)

Deze rijke pasta is geweldig voor een doordeweekse maaltijd of speciale gelegenheden. Ik kan thuis komen van werk en dit gerecht in een half uur op tafel hebben.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min
Snelle Romige Pasta Carbonara
Wist je dat pasta carbonara, een klassiek Italiaans gerecht, traditioneel wordt gemaakt met spaghetti, eieren, Pecorino Romano kaas, pancetta en zwarte peper, zonder room?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de pasta. Roer af en toe totdat de pasta gaar, maar nog stevig is. Ongeveer 13 minuten. Giet af.
  2. Stap 2 Bak ondertussen de bacon in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot het gelijkmatig bruin is. Ongeveer 10 minuten. Haal het bacon met een schuimspaan uit de pan en laat het vet in de pan. Zet het spek opzij.
  3. Stap 3 Bak en roer de knoflook in het overgebleven vet op middelmatig vuur. Voeg de melk, roomkaas en boter toe aan de koekenpan. Roer tot het 1 glad geheel is.
  4. Stap 4 Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, erwten, ham, en spek toe aan het roomkaasmengsel. Verwarm tot de erwten warm zijn. Ongeveer 5 minuten. Meng de pasta met de saus. Klaar om te serveren!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 526 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 11 april 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 778 kcal
Vetten 56 g
waarvan verzadigde vetzuren 32 g
Koolhydraten 47 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 2 g
Eiwitten 25 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account