Garnalen met tomaat en feta uit de oven

Prijs: € 7,06 Recept / € 3,53 Per portie
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Een licht hoofdgerecht met tomaat, garnalen feta en op smaak gemaakt met knoflook, sjalot, rode peper en oregano.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Ovenschotel

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Plus Plus
    € 7,06
  • Jumbo Jumbo
    € 7,09
  • Coop Coop
    € 7,40

Bereiding

  1. Stap 1 Pel de garnalen. Zie tip
    1. garnaal 250 g
  2. Stap 2 Leg de stukken tomaat, gesnipperde knoflook, gesnipperde sjalot , reepjes rode peper samen met de garnalen in een ovenschaal. Besprenkel met met een beetje olijfolie.
    1. roma tomaten 3 st
    2. knoflook 4 teentjes
    3. rode chilipeper 0,5 st
    4. garnaal 250 g
    5. extra vierge olijfolie 2 el
    6. sjalot 1 st
  3. Stap 3 Verkruimel in grotere stukken de feta eroverheen en bestrooi met de gedroogde oregano en peper naar smaak.
    1. feta 75 g
    2. gedroogde oregano 1 tl
    3. peper
  4. Stap 4 Zet voor 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
  5. Stap 5 Serveer met volkoren brood en een komkommer salade.
    1. volkorenbrood
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Tip

Ik heb diepgevroren rauwe goed te pellen garnalen genomen. Daarvan is het darmkanaal al verwijderd.
Kies tomaten die je lekker vindt.

In een kleine portie voorgerechtje voor 4 personen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 184 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 14 juni 2025

Tip

Ik heb diepgevroren rauwe goed te pellen garnalen genomen. Daarvan is het darmkanaal al verwijderd.
Kies tomaten die je lekker vindt.

In een kleine portie voorgerechtje voor 4 personen.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Voedzaam en gebalanceerd

Dit recept scoort hoog op gezondheid dankzij de combinatie van magere eiwitten uit de garnalen en een ruime portie groenten zoals tomaat, knoflook en rode peper. De bereidingswijze in de oven met extra vierge olijfolie is een gezonde methode die de voedingsstoffen goed bewaart. Het advies om het gerecht te serveren met volkorenbrood voegt belangrijke vezels toe voor een langdurig verzadigd gevoel. Hoewel feta zout en wat verzadigd vet bevat, is de gebruikte hoeveelheid beperkt en past dit prima binnen een zeer voedzaam en gebalanceerd gerecht.

Energie 361 kcal
Vetten 23.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.1 g
Koolhydraten 21.1 g
waarvan suikers 4.1 g
Vezels 2.9 g
Eiwitten 17.4 g
Zout 2.1 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
21 juni 2025 om 11:20
Hoi Monica, wat leuk om te horen. Wij gaan dit zeker ook nogmaals maken.
Groetjes Lidy en bedankt voor jouw berichtje.
21 juni 2025 om 11:22
En bedankt voor de mooie foto en beoordeling.
21 juni 2025 om 11:16
5
Dit gerecht op vakantie gemaakt voor ons tweetjes.
We hebben ervan gesmuld, om je vingers bij af te likken.
Gaan we vast vaker maken, ook als we gasten krijgen.