Verse spinaziestamppot met pittige ballen

Prijs: € 6,68 Recept / € 1,67 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ik ben zelf gek op verse spinazie. En voor mij hoort daar altijd een eitje en een bal bij. Het recept voor de ballen vind je elders onder mijn recepten. De bal maak ik extra pittig. Verder zorg ik voor een fijne hoeveelheid jus. Deze stamp schep je zeker twee keer op!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 6,68
  • Jumbo Jumbo
    € 6,68
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 6,74

Bereiding

  1. Stap 1 Was de spinazie in ruim water (of koop gewassen spinazie). Schil de aardappels en kook ze met een snufje zout. Ondertussen snijd je de ui en knoflook fijn. Bak ze glazig in een beetje zonnebloemolie of boter. Bak de spinazie kort mee tot deze slinkt. Breng op smaak met peper en zout.
    1. spinazie 800 g
    2. kruimige aardappelen 800 g
    3. ui 1 st
    4. knoflook 2 teentjes
    5. ongezouten roomboter 1 klontje
    6. peper
    7. zout
  2. Stap 2 Stamp de aardappel en voeg de zuivel toe met evt. nog een scheutje melk. Voeg peper en nootmuskaat toe. Snijd de roergebakken spinazie iets fijner op een grote plank. Voeg deze vervolgens toe aan de aardappelen. Voeg een flinke juslepel van de gehaktballenjus toe (maakt je de ballen niet, zorg dan zelf voor wat jus óf bak wat spekjes uit!)
    1. crème fraîche 1 el
    2. peper
    3. nootmuskaatpoeder
    4. spinazie 800 g
  3. Stap 3 Serveer de stampot met de pittige gehaktballen (zie recept) en met een in vieren gesneden gekookt eitje.
    1. ei 4 st
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Combineer deze stamp met de pittige ballen (ook vanwege de jus). Anders zelf wat spekjes uitbakken!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 344 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 6 juni 2025

Tip

Combineer deze stamp met de pittige ballen (ook vanwege de jus). Anders zelf wat spekjes uitbakken!

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Gezonde basis

Deze stamppot heeft een uitstekende basis door de grote hoeveelheid spinazie, die veel vitamines, mineralen en vezels levert. Samen met de aardappelen en de eiwitten uit het ei is dit een voedzame maaltijd. De gezondheidsscore wordt echter naar beneden bijgesteld door de aanbevolen toevoeging van gehaktballen in jus of spekjes. Deze elementen voegen doorgaans veel verzadigd vet en zout toe. Voor een gezondere variant kun je de stamppot met (Turkse) yoghurt aanmaken in plaats van met de vettere zuivelopties en de jus met mate gebruiken.

Energie 304 kcal
Vetten 11.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.6 g
Koolhydraten 38.9 g
waarvan suikers 3.5 g
Vezels 8.2 g
Eiwitten 15 g
Zout 0.7 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account