Pittige spaghetti met grote garnalen, knoflook en gedroogde tomatentapenade

Prijs: € 6,60 Recept / € 3,30 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ik heb in plaats van gewone spaghetti cappellini gebruikt. Dat is een dunne soort spaghetti die maar 3 minuten hoeft te koken. Naast de garnalen zit er veel knoflook, rode Spaanse peper, tomatentapenade, lente-uitjes en peterselie in deze pasta.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Vergiet
  • Wok of hapjespan

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 6,60
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 6,64
  • Jumbo Jumbo
    € 7,80

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de capellini - volgens de gebruiksaanwijzing op het pak - in water met zout. Giet de capellini af, maar hou een klein beetje van het kookwater apart. Roer dit door de pasta, zodat de capellini niet gaat plakken. Zet de capellini opzij tot gebruik.
    1. spaghetti 200 g
  2. Stap 2 Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan, Bak hierin de knoflook, rode peper en lente-uitjes een paar minuten.
    1. olijfolie 2 el
    2. knoflook 3 teentjes
    3. rode chilipeper 0,5 st
    4. bosui 3 st
  3. Stap 3 Meng de tomatentapenade en de chilivlokken erdoor. Breng de saus aan de kook. (Wordt de saus te dik meng er dan een eetlepel water door). Voeg de garnalen toe en laat deze op een hoge warmtebron 2 minuten garen.
    1. tomatentapenade koelvers 2 el
    2. chilivlokken mespunt
    3. roerbakgarnalen 185 g
  4. Stap 4 Meng de capellini en de peterselie door de saus met de garnalen. Maak op smaak met wat citroensap en versgemalen zwarte peper,
    1. spaghetti 200 g
    2. platte peterselie
    3. citroensap
    4. peper
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Tomatenpesto van gedroogde tomaten is ook lekker door de pasta.

Basilicum in plaats van peterselie gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 158 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 3 juni 2025

Tip

Tomatenpesto van gedroogde tomaten is ook lekker door de pasta.

Basilicum in plaats van peterselie gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Redelijk gezond

Dit pastagerecht krijgt een 7. Het is een goede bron van magere eiwitten dankzij de garnalen en levert vitamines en mineralen door de verse groenten zoals knoflook, rode peper en lente-ui. De olijfolie zorgt voor gezonde vetten. Aandachtspunten zijn de witte pasta (capellini), die minder vezels bevat dan een volkoren variant, en de tomatentapenade die wat meer zout en vet kan bevatten. Met volkorenpasta en een bewuste keuze voor de tapenade zou het gerecht nog hoger scoren, maar het is nu al een smakelijke, redelijk gezonde keuze.

Energie 472 kcal
Vetten 13.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.4 g
Koolhydraten 65.9 g
waarvan suikers 1.6 g
Vezels 5.5 g
Eiwitten 20.2 g
Zout 1.1 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account