Pasta met spinazie en zalm en cherrytomaatjes

Prijs: € 11,04 Recept / € 5,52 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

In een handomdraai een snel, lekker en gezond pastagerecht op tafel.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan of wok
  • Snijplank
  • Mes

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 11,04
  • Dirk Dirk
    € 11,16
  • Plus Plus
    € 11,49

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar. Verwarm de olie, voeg de ui en de knoflook toe en bak deze zachtjes glazig.
    1. olijfolie 1 el
    2. ui 1 st
    3. knoflook 1 teen
  2. Stap 2 Voeg de zalm toe en bak deze even mee.
    1. zalmfilet 250 g
  3. Stap 3 Voeg vervolgens in porties de spinazie toe om te laten slinken.
    1. spinazie 300 g
  4. Stap 4 Kook ondertussen de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
    1. linguine 120 g
  5. Stap 5 Giet af en bewaar een beetje vocht.
  6. Stap 6 Voeg de room toe, als alle spinazie geslonken is.
    1. kookroom 100 ml
  7. Stap 7 Breng de inhoud van de pan op smaak met flink wat gemalen peper.
    1. peper
  8. Stap 8 Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en laat ze mee verwarmen. Kijk of de inhoud van de pan voldoende smeuïg is, voeg anders een beetje van het achter gehouden kookvocht toe.
    1. kerstomaat 100 g
  9. Stap 9 Verdeel de linguine liefst over 2 voorverwarmde borden en verdeel er de inhoud van de pan overheen.
  10. Stap 10 Garneer met pijnboompitjes en eet smakelijk.
    1. pijnboompitten 1 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Zet het zoutpotje voor de liefhebber op tafel, of bestrooi het gerecht met viskruiden naar smaak.

* Ik heb linguine gebruikt, die heeft maar 4 minuten nodig.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 173 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 3 juni 2025

Tip

Zet het zoutpotje voor de liefhebber op tafel, of bestrooi het gerecht met viskruiden naar smaak.

* Ik heb linguine gebruikt, die heeft maar 4 minuten nodig.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde balans

Dit pastagerecht is een gezonde keuze dankzij de ruime hoeveelheid groenten zoals spinazie en tomaatjes, die zorgen voor veel vitamines en mineralen. De zalm levert belangrijke omega-3 vetzuren en eiwitten, en de olijfolie en pijnboompitjes voegen gezonde onverzadigde vetten toe. Het gebruik van light kookroom is een pluspunt vergeleken met volle room, waardoor het gerecht relatief licht blijft. Voor een nog hogere score zou volkorenpasta een goede aanvulling zijn.

Energie 699 kcal
Vetten 35 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.7 g
Koolhydraten 59.5 g
waarvan suikers 7.1 g
Vezels 7.1 g
Eiwitten 40 g
Zout 0.5 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account