Jambalaya met kip, chorizo en groenten, zonder pakjes en/of zakjes

Prijs: € 11,08 Recept / € 2,77 Per portie
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Jambalaya lijkt op een soort paella, in mijn geval met kip, chorizo en veel groenten. Alles wordt gemaakt in één pan. Wij hebben er met onze gasten heerlijk van gesmuld.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Hapjespan of wok

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 11,08

Bereiding

  1. Stap 1 Bak de chorizo -zonder olie toe te voegen - lichtbruin in een hapjespan of wok. Voeg de stukjes kip toe en bak deze snel rondom bruin (hoeven nog niet gaar te zijn). Haal de kip en de chorizo uit de pan. Zet apart.
    1. chorizo 150 g
    2. kipfilet 350 g
  2. Stap 2 Bak in het overgebleven vet op een lage warmtebron de ui een paar minuten. Bak de knoflook en de laurierblaadjes even mee. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en baak paar minuten mee. Maak op smaak met gerookt paprikapoeder, oregano en Caribean spices.
    1. ui 1 st
    2. knoflook 3 teentjes
    3. laurierblad 2 st
    4. bleekselderij 2 stengels
    5. paprika 1,5 st
    6. paprikapoeder gerookt 1 el
    7. gedroogde oregano 1 el
    8. caribbean spice 1 el
  3. Stap 3 Giet het blikje tomatenpolpa en de kippenbouillon in de pan en breng alles aan de kook. Roer de ongekookte rijst en de doperwten erdoor. Meng alles goed door elkaat. Laat het geheel op een lage warmtebron - ongeveer 20 tot 25 minuten zachtjes sudderen tot de rijst gaar is en bijna al het vocht is opgenomen. Verdeel na plm. 10 minutn suddertijd de stukjes kip en de chorizo over de groenten. Af en toe omscheppen. Wordt de rijst te droog, dan nog wat bouillon toevoegen. Verwijder de laurierblaadjes. Roer de peterselie door de jambalaya en maak eventueel nog op smaak met zout en peper.
    1. tomatenpulp 200 ml
    2. kippenbouillon 600 ml
    3. rijst 250 g
    4. diepvries doperwten 100 g
    5. chorizo 150 g
    6. kipfilet 350 g
    7. platte peterselie
    8. peper
    9. zout
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Tip

De chorizo bevat zoveel olie na het bakken dat ik geen andere olie gebruikt heb, maar alleen het vet van de chorizo.

In paats van doperwten zijn stukjes sperziebonen ook lekker in de jambalay.

Gebruik kippendij in plaats van kipfilet. De kippendij kun je al eerder op de jambalay leggen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 284 keer bekeken
  • 7 keer bewaard
  • 24 mei 2025

Tip

De chorizo bevat zoveel olie na het bakken dat ik geen andere olie gebruikt heb, maar alleen het vet van de chorizo.

In paats van doperwten zijn stukjes sperziebonen ook lekker in de jambalay.

Gebruik kippendij in plaats van kipfilet. De kippendij kun je al eerder op de jambalay leggen.

Voedingswaarden

Per portie
5 / 10
Matig gezond

Deze jambalaya scoort een 5. Het gerecht is een bron van groenten zoals paprika en bleekselderij, en bevat magere kip, wat positief is. Ook het gebruik van kruiden is een pluspunt. Echter, de chorizo voegt veel verzadigd vet en zout toe, en het feit dat al het bakvet hiervan wordt gebruikt, maakt het gerecht vetrijk. Samen met de mogelijk zoute kippenbouillon en witte rijst (indien gekozen) zijn er dus belangrijke aandachtspunten voor een gezondere maaltijd.

Energie 575 kcal
Vetten 14.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.4 g
Koolhydraten 72.6 g
waarvan suikers 9.9 g
Vezels 5.1 g
Eiwitten 36.6 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account