Spinazie met champignons rode ui en knoflook

Prijs: € 2,33 Recept / € 1,17 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De verse spinazie overgebleven van een ander recept moest worden verwerkt. Rode ui, knoflook en champignons fruiten en dan de spinazie in porties laten slinken. Lekker om af te werken met een lichte bite van pijnboompitjes.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan of wok
  • Snijplank
  • Mes

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 2,33
  • Jumbo Jumbo
    € 2,56
  • Plus Plus
    € 2,56

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook even aan.
    1. olijfolie 1 el
    2. rode ui 1 st
    3. knoflook 1 teen
  2. Stap 2 Voeg de champignons toe en bak ze mee.
    1. champignons 100 g
  3. Stap 3 Voeg vervolgens de spinazie in porties toe en laat slinken.
    1. spinazie 250 g
  4. Stap 4 Verkruimel er 0,25 bouillonblokje groente boven uit en roer alles door.
    1. groentebouillonblokje minder zout 0,25 st
  5. Stap 5 Garneer de spinazie met de licht geroosterde pijnboompitten.
    1. pijnboompitten 1 el
  6. Stap 6 Serveer met vlees of vis en aardappelgarnituur naar keuze.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Omdat dit bijgerecht wat weinig groente bevatte, heb ik er een groene salade bij geserveerd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 270 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 22 mei 2025

Tip

Omdat dit bijgerecht wat weinig groente bevatte, heb ik er een groene salade bij geserveerd.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Zeer gezond groen

Dit bijgerecht met spinazie, champignons, rode ui en knoflook is een uitstekende, zeer gezonde keuze. Het levert een royale portie groenten per persoon, rijk aan essentiële vitaminen, mineralen en vezels. De olijfolie en pijnboompitten dragen bij met gezonde, onverzadigde vetten. Het enige kleine aandachtspunt is het bouillonblokje; hoewel de 'minder zout'-variant is gekozen, zou het gebruik van uitsluitend verse kruiden de zoutinname nog verder optimaliseren. Al met al is dit een bijzonder voedzaam en licht gerecht dat een significante bijdrage levert aan een gezond eetpatroon.

Energie 89 kcal
Vetten 4.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.6 g
Koolhydraten 9.7 g
waarvan suikers 2.7 g
Vezels 4 g
Eiwitten 6.3 g
Zout 0.2 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account