Thaise Pindadressing

Prijs: € 1,84 Recept / € 0,31 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Thaise Pindadressing! Het is zo'n recept dat je keer op keer zult maken. Romig, vol van smaak, met dat perfecte vleugje zoet, zout en zuur. Perfect voor over je favoriete salade, als dip voor verse loempia's, of om je noedelgerechten naar een hoger niveau te tillen.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Maatbeker of kleine kom
  • Kleine garde

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Plus Plus
    € 1,84
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 1,93
  • Coop Coop
    € 1,94

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de pindakaas, sojasaus, honing, knoflook en optionele chilivlokken (alles behalve het limoensap) in een maatbeker of kleine kom.
    1. pindakaas 65 g
    2. sojasaus 1 el
    3. honing 4 tl
    4. knoflook 2 teentjes
    5. chilivlokken
  2. Stap 2 Gebruik een kleine garde of vork om te roeren tot alles goed gemengd is.
  3. Stap 3 Klop ongeveer de helft van het limoensap erdoor tot het romig is.
    1. limoensap 30 ml
  4. Stap 4 Klop vervolgens de rest van het limoensap erdoor.
    1. limoensap 30 ml
  5. Stap 5 Blijf kloppen tot het mengsel volledig gemengd is en een mooie, romige textuur heeft.
  6. Stap 6 Proef en voeg, indien het te zuur smaakt, nog een theelepel honing toe.
    1. honing
  7. Stap 7 Serveer bij jouw favoriete maaltijd.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik ahornsiroop in plaats van honing om de dressing volledig veganistisch te maken.

Gebruik glutenvrije tamari in plaats van sojasaus, aangezien sojasaus tarwe kan bevatten.

Overgebleven dressing is tot 1 week goed afgesloten houdbaar in de koelkast.

Deze dressing is fantastisch bij Thaise smaken zoals paprika, wortel, kool, en mango. Probeer het ook eens in een bowl.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 348 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 20 mei 2025

Tip

Gebruik ahornsiroop in plaats van honing om de dressing volledig veganistisch te maken.

Gebruik glutenvrije tamari in plaats van sojasaus, aangezien sojasaus tarwe kan bevatten.

Overgebleven dressing is tot 1 week goed afgesloten houdbaar in de koelkast.

Deze dressing is fantastisch bij Thaise smaken zoals paprika, wortel, kool, en mango. Probeer het ook eens in een bowl.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Lekker, met mate

Deze Thaise pindadressing is een lekkere keuze die gezonde vetten uit pindakaas en wat vitamines uit limoen en knoflook levert. Het is echter ook vrij calorierijk, bevat toegevoegde suikers uit de honing en een merkbare hoeveelheid zout door de sojasaus. Geniet er daarom met mate van, als onderdeel van een evenwichtige maaltijd.

Energie 82 kcal
Vetten 5.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.1 g
Koolhydraten 6.9 g
waarvan suikers 4.1 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 2.7 g
Zout 0.3 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account