Slowcooker Sperziebonen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Waarom sperziebonen die normaal gesproken slechts 5 minuten duren om te koken, wel 2 uur laten koken? Omdat dit een van de lekkerste gerechten oplevert die je ooit zal proeven! Er komt veel sap vrij en dat is precies waar je bijvoorbeeld stokbrood in kan dopen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    2 uur 10 min
  • Totaal
    2 uur 25 min
Pinterest
Slowcooker Sperziebonen
Slowcooker-sperziebonen behouden hun voedingsstoffen en ontwikkelen een diepere smaak door langzaam te garen in een rijke bouillon, wat zorgt voor een smaakvolle en gezonde bijgerecht.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Plaats een grote soeppan op middelhoog vuur en bak de bacon in de hete pan tot deze bijna knapperig is (ongeveer 6 minuten). Vergeet niet af en toe te roeren.
  2. Stap 2 Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en goudbruin is (ongeveer 5 minuten)
  3. Stap 3 Roer vervolgens de knoflook en tomatensaus erdoor. Bak nog ongeveer 1 minuut extra totdat de knoflook zacht is.
  4. Stap 4 Doe nu de sperziebonen in de pan en giet de kippenbouillon erbij. Zet nu op hoog vuur en voeg zout, zwarte peper en cayennepeper toe en breng aan de kook. De bonen beginnen nu zacht te worden. Zet het vuur op middellaag en laat 1,5 uur sudderen. Roer af en toe door. Voeg meer bouillon of water toe als het mengsel droog begint te worden.
  5. Stap 5 Voeg nogmaals zout, zwarte peper en cayennepeper om de gewenste smaak te krijgen. Kook tot de bonen zacht en mals zijn (ongeveer 30 minuten extra). Schep de bonen en wat van het sap uit de pan over op een bord.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Door de ui in dezelfde richting te snijden als de vezels, zullen de stukjes hun vorm beter behouden en niet zomaar uit elkaar vallen.

Je kunt vrijwel elk product met tomaat gebruiken. Zoals bijvoorbeeld verse tomatenblokjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 4977 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 2 april 2024

Tip

Door de ui in dezelfde richting te snijden als de vezels, zullen de stukjes hun vorm beter behouden en niet zomaar uit elkaar vallen.

Je kunt vrijwel elk product met tomaat gebruiken. Zoals bijvoorbeeld verse tomatenblokjes.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 124 kcal
Vetten 4 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 16 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 6 g
Eiwitten 7 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Mieke Asselman
4 oktober 2024 om 12:15
Heerlijk
4 oktober 2024 om 12:49
Hoi Mieke, wat leuk om te horen dat het heeft gesmaakt!