Sperziebonen met tomaat en Aziatische specerijen

Prijs: € 1,51 Recept / € 0,76 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Sperziebonen met ui, knoflook, tomaat, gemalen koriander en komijn een verrassende smaaksensatie.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Mes
  • Pan

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 1,51
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 1,99
  • Plus Plus
    € 2,21

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar. Kook de sperziebonen circa 10 minuten en giet ze af.
    1. sperziebonen 300 g
  2. Stap 2 Fruit ondertussen de ui en de knoflook enkele minuten.
    1. olie 1 el
    2. ui 1 st
    3. knoflook 1 st
  3. Stap 3 Voeg de koriander en de komijn toe evenals de stukjes tomaat en fruit dit alles mee.
    1. gemalen koriander 1 tl
    2. gemalen komijn 0,5 tl
    3. tomaat 2 st
  4. Stap 4 Voeg de sperziebonen toe. Roer alles door en verwarm goed.
    1. sperziebonen 300 g
  5. Stap 5 Lekker met een stukje vlees of vis naar keuze en wat gekookte aardappeltjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Komijn heeft een overheersende smaak. Na proeven kun je altijd nog wat toevoegen. Ik ben er wat voorzichtig mee, omdat manlief er niet zo'n liefhebber van is.

Dit gerecht is zonder zout. Voel je vrij om eventueel wat zout en / of peper eraan toe te voegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
350 recepten
  • Donateur
  • 163 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 23 april 2025

Tip

Komijn heeft een overheersende smaak. Na proeven kun je altijd nog wat toevoegen. Ik ben er wat voorzichtig mee, omdat manlief er niet zo'n liefhebber van is.

Dit gerecht is zonder zout. Voel je vrij om eventueel wat zout en / of peper eraan toe te voegen.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Zeer gezond

Dit bijgerecht scoort hoog op gezondheid dankzij de overvloed aan groenten zoals sperziebonen, tomaat, ui en knoflook. Er wordt gebruik gemaakt van gezonde olijfolie en smaakmakers als komijn en koriander, zonder toevoeging van zout of suiker. De kook- en bakmethode is ook relatief gezond, waardoor dit een uitstekende keuze is als onderdeel van een gebalanceerde maaltijd.

Energie 90 kcal
Vetten 1.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.2 g
Koolhydraten 18.6 g
waarvan suikers 8.6 g
Vezels 6 g
Eiwitten 4.1 g
Zout 0 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account