Libanese gemarineerde kip in citroen-knoflooksaus

Prijs: € 9,84 Recept / € 2,46 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Geniet van een heerlijke Libanese maaltijd met deze gemarineerde kip in citroen-knoflooksaus. Perfect voor een gezellige avond thuis!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Marinade
  2. Saus
  3. Bereiding & garnering

Benodigdheden

  • Antiaanbakpan
  • Kommen

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 9,84
  • Jumbo Jumbo
    € 10,29
  • Plus Plus
    € 10,49

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de marinade-ingrediënten in een kom. Voeg de kip toe, schep om zodat het goed bedekt is en zet 12 tot 24 uur in de koelkast om te marineren.
    1. griekse yoghurt 4 el
    2. citroensap 3 el
    3. knoflook 4 tenen
    4. olijfolie 1 el
    5. zout 0,5 tl
    6. kipdijfilet 500 g
  2. Stap 2 Doe de ingrediënten voor de saus in een magnetronbestendige kom en klop ze door elkaar. Zet apart voor 1 uur of langer om de knoflooksmaak te laten doortrekken.
    1. griekse yoghurt 250 g
    2. knoflook 1 teentje
    3. extra vierge olijfolie 2 el
    4. citroensap 1 el
    5. tahini 1 el
    6. water 1 el
    7. zout 0,5 tl
  3. Stap 3 Giet de overtollige marinade van de kip af. Verhit 1 eetlepel olie in een grote antiaanbakpan op hoog vuur. Leg de helft van de kip erin en bak 1 1/2 tot 2 minuten aan elke kant tot de kip goudbruin is. Haal van het vuur en leg op een bord.
    1. olijfolie 1 el
    2. kipdijfilet 250 g
  4. Stap 4 Schraap of veeg losse zwarte stukjes uit de pan. Verwarm de resterende eetlepel olie en bak de rest van de kip. Laat 2 minuten rusten.
    1. olijfolie 1 el
    2. kipdijfilet 250 g
  5. Stap 5 Terwijl de kip rust, verwarm je de saus 40 seconden in de magnetron tot die warm (maar niet heet) is. Roer hem nog even goed door en proef. Voeg indien nodig extra citroen of water toe.
  6. Stap 6 Verdeel de helft van de saus in een ondiepe schaal. Gebruik een spatel om de kip over de yoghurt te leggen. Lepel de resterende saus erover, eindig met een scheutje olijfolie en een snufje peterselie.
    1. extra vierge olijfolie
    2. platte peterselie 1 tl
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 967 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 12 april 2025

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Voedzaam en eiwitrijk

Dit recept is een voedzame en smaakvolle keuze. Het levert een goede hoeveelheid eiwitten dankzij de kipdijfilet en de Griekse yoghurt in zowel de marinade als de saus. De gebruikte vetten komen voornamelijk uit olijfolie en tahini, wat gezonde onverzadigde vetten zijn. Een punt van aandacht is de totale hoeveelheid vet, die door de royale hoeveelheid olijfolie en tahini vrij hoog kan zijn, hoewel het voornamelijk om gezonde vetten gaat. Om de maaltijd nog gezonder te maken, zou je het kunnen serveren met een volkorenbrood of een frisse salade voor extra vezels, in plaats van wit Libanees brood.

Energie 285 kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 3 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 28 g
Zout 2.5 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account