Slowcooker kippensoep

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Gemakkelijk en smaakvol. Kippensoep met kippenbout en veel groente. Op smaak gemaakt met peper, peterselie, wat citroensap en een snufje chilipoeder.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    6 uur
  • Totaal
    6 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Snijplank
  • Mes
  • Pannetje
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Was de bouten grondig en leg ze op de bodem van de binnenpan.
    1. kippenbout 2 st
  2. Stap 2 Leg daar alle gesneden groente bovenop.
    1. prei 1 st
    2. winterpeen 1 st
    3. bleekselderij 200 g
    4. ui 1 st
  3. Stap 3 Los 2 kippenbouillonblokjes met minder zout op in een liter heet water en voeg toe.
    1. water 1.000 ml
    2. kippenbouillonblokje minder zout 2 st
  4. Stap 4 Voeg het kruidentoefje ( rozemarijn, tijm en salie ) , de gember , laurier en knoflook toe.
    1. rozemarijn
    2. tijm
    3. gember 2 cm
    4. laurierblad 1 st
    5. knoflook 3 teentjes
    6. salie
  5. Stap 5 Plaats het deksel op de pot en zet de slowcooker voor 6 uur aan op low.
  6. Stap 6 Kook ondertussen de mihoen volgens de beschrijving op de verpakking. Spoel koud en knip of snij de mihoen kleiner. Hou apart.
    1. mihoen 30 g
  7. Stap 7 Vis dan na 6 uur de gember, laurierblad, het kruidentoefje en de bouten eruit.
  8. Stap 8 Verwijder het vel van de bouten en pluk het kippenvlees eraf.
  9. Stap 9 Voeg het kippenvlees en de mihoen toe aan soep. Laat even meeverwarmen. Roer alles door en proef. Voeg zo nodig gemalen peper en eventueel extra zout toe. Strooi er 2 el gesnipperde blad peterselie over en een kneepje citroensap naar smaak. Serveren maar.
    1. peper
    2. zout
    3. platte peterselie 2 el
    4. citroensap
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Deze soep is prima in porties in te vriezen.

Je kunt er voor kiezen om ook de knoflook eruit te vissen. Ik laat ze lekker in de soep en degene die er eentje vindt kan kiezen om aan de kant te leggen of op te eten.

Lekker met chilipoeder voor een beetje extra pit.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
350 recepten
  • Donateur
  • 1887 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 8 april 2025

Tip

Deze soep is prima in porties in te vriezen.

Je kunt er voor kiezen om ook de knoflook eruit te vissen. Ik laat ze lekker in de soep en degene die er eentje vindt kan kiezen om aan de kant te leggen of op te eten.

Lekker met chilipoeder voor een beetje extra pit.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 250 kcal
Vetten 14.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.9 g
Koolhydraten 14.4 g
waarvan suikers 2.8 g
Vezels 1.8 g
Eiwitten 15.6 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account