Gekonfijte gember

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Gekonfijte gember is een heerlijke en gemakkelijke manier om te genieten van de voordelen van gember. Deze zoete en pittige traktatie is perfect als snack. Het is simpel om te maken en je houdt er ook nog eens een lekkere gembersiroop aan over!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    1 uur 10 min
  • Totaal
    1 uur 25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Vergiet
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Schil de gember behulp van de rand van een theelepel.
    1. gember 500 g
  2. Stap 2 Gebruik een mandoline of scherp mes om de gember in plakken van 3 millimeter te snijden. Je kunt de gember naar voorkeur in rondjes of bredere stukken snijden.
  3. Stap 3 Breng een grote pan met water aan de kook op middelhoog vuur en voeg de gesneden gember toe. Kook 30 minuten afgedekt en giet dan af in een vergiet boven een kom, waarbij je het water opvangt.
    1. water
  4. Stap 4 Doe de gember terug in de pan samen met de suiker en 500 milliliter van het opgevangen water. Breng aan de kook, verlaag dan het vuur en laat 30 tot 35 minuten zachtjes koken. Roer af en toe tot de meeste siroop is verdampt en de gember zacht is. Voeg eventueel wat meer water toe als de siroop te snel verdampt.
    1. water 500 ml
    2. kristalsuiker 400 g
  5. Stap 5 Giet de gember opnieuw af in een vergiet boven een kom om de gembersiroop voor later gebruik te bewaren. Leg de gember in een enkele laag op een afkoelrek boven een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 30 minuten afkoelen.
  6. Stap 6 Terwijl de gemberplakken nog kleverig zijn meng je ze in een kom met extra suiker voor de buitenste laag.
    1. kristalsuiker
  7. Stap 7 Leg de gember plat op een met bakpapier beklede bakplaat om volledig te drogen. Je kunt ze het beste een nachtje laten drogen.
  8. Stap 8 Bewaar de gekonfijte gember in een luchtdichte verpakking.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Als je de gembersiroop niet weggooit kun je deze gebruiken voor thee, cocktails of marinades.

Probeer de gember eens te dippen in chocolade voor een heerlijke traktatie!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 515 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 8 april 2025

Tip

Als je de gembersiroop niet weggooit kun je deze gebruiken voor thee, cocktails of marinades.

Probeer de gember eens te dippen in chocolade voor een heerlijke traktatie!

Voedingswaarden

Per portie
3 / 10
Suikerbommetje

Hoewel gember zelf bekend staat om zijn gezonde eigenschappen, zoals het bevorderen van de spijsvertering en het werken als ontstekingsremmer, wordt in dit recept een zeer grote hoeveelheid suiker gebruikt. De gember wordt gekookt in een suikersiroop en vervolgens nog eens bedekt met een extra laag suiker. Hierdoor verandert de gezonde gemberwortel in een suikerrijk snoepgoed. Door het hoge suikergehalte is dit product calorierijk en dient het met mate te worden geconsumeerd. Het is een lekkernij voor af en toe, en niet een manier om dagelijks van de voordelen van gember te profiteren.

Energie 196 kcal
Vetten 0.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.1 g
Koolhydraten 48 g
waarvan suikers 41 g
Vezels 1 g
Eiwitten 1 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account