Heerlijke uiensoep van zacht gebakken uien met gesmolten brie. Lekker bij de lunch met een boerenboterham of stokbrood.
Ook lekker met camembert (zonder korst).
Ook lekker als voorgerecht.
Ook lekker met camembert (zonder korst).
Ook lekker als voorgerecht.
Deze uiensoep heeft een goede basis van groenten dankzij de uien en knoflook. De gezondheidsscore wordt echter naar beneden gehaald door het hoge zoutgehalte, voornamelijk afkomstig van het bouillonblokje en het extra toegevoegde zout. Een hoge zoutinname kan bijdragen aan een verhoogde bloeddruk. Daarnaast bevat de brie relatief veel verzadigd vet. Hoewel smakelijk, maken het hoge zoutgehalte en de hoeveelheid verzadigd vet dit gerecht een minder gezonde keuze voor regelmatige consumptie.
Energie | 144 kcal |
---|---|
Vetten | 6.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.5 g |
Koolhydraten | 14.4 g |
waarvan suikers | 4.4 g |
Vezels | 1.9 g |
Eiwitten | 7 g |
Zout | 1.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept