Uiensoep met gesmolten brie

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Heerlijke uiensoep van zacht gebakken uien met gesmolten brie. Lekker bij de lunch met een boerenboterham of stokbrood.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Zeef
  • Garde

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in de soeppan. Bak hierin de uien met de gesnipperde knoflook op een lage warmtebron tot de uien zacht zijn en licht gekleurd. Duurt plm. 30 minuten. Regelmatig omscheppen.
    1. zonnebloemolie 2 el
    2. ui 3 st
    3. knoflook 2 teentjes
  2. Stap 2 Strooi de bloem over de uien. Meng de uien en de bloem door elkaar, laat de bloem kort garen. Blus af met de witte wijn.
    1. bloem 2 el
    2. droge witte wijn 50 ml
  3. Stap 3 Voeg de bouillon eraan toe en breng de soep aan de kook. Doe de stukjes brie in de soep. Laat de soep op een lage warmtebron 10 tot 15 minuten zachtjes koken tot de brie is gesmolten. (Af en toe met een garde door de soep roeren). Maak de soep op smaak met peper, zout, een vleugje nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus.
    1. kruidenbouillon 500 ml
    2. brie 75 g
    3. peper
    4. zout
    5. nootmuskaat
    6. worcestershire saus
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker met camembert (zonder korst).

Ook lekker als voorgerecht.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 209 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 2 april 2025

Tip

Ook lekker met camembert (zonder korst).

Ook lekker als voorgerecht.

Voedingswaarden

Per portie
5 / 10
Rijk aan zout en vet

Deze uiensoep heeft een goede basis van groenten dankzij de uien en knoflook. De gezondheidsscore wordt echter naar beneden gehaald door het hoge zoutgehalte, voornamelijk afkomstig van het bouillonblokje en het extra toegevoegde zout. Een hoge zoutinname kan bijdragen aan een verhoogde bloeddruk. Daarnaast bevat de brie relatief veel verzadigd vet. Hoewel smakelijk, maken het hoge zoutgehalte en de hoeveelheid verzadigd vet dit gerecht een minder gezonde keuze voor regelmatige consumptie.

Energie 144 kcal
Vetten 6.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.5 g
Koolhydraten 14.4 g
waarvan suikers 4.4 g
Vezels 1.9 g
Eiwitten 7 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account