Saag Paneer

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Geniet van de heerlijke smaak van saag paneer, een klassieke Indiase vegetarische schotel die dankzij de spinazie rijk is aan calcium en folaat. Dit voedzame recept is glutenvrij en een perfecte aanvulling als bijgerecht.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Vergiet
  • Keukenmachine
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt de ghee, meng deze met de kurkuma en chilipoeder. Voeg daarna de blokjes paneer toe en meng goed. Zet apart.
    1. ghee 2 el
    2. gemalen kurkuma 1 tl
    3. chilipoeder 1 tl
    4. paneer 450 g
  2. Stap 2 Doe de spinazie in een vergiet, giet er kokend water over, laat uitlekken en afkoelen. Wikkel daarna in een theedoek en knijp het meeste vocht eruit. Hak grof.
    1. spinazie 500 g
  3. Stap 3 Pureer de ui met de knoflook, gember en groene chilipeper.
    1. ui 1 st
    2. knoflook 3 teentjes
    3. gember 1 st
    4. groene chilipeper 1 st
  4. Stap 4 Bak de paneer in een grote anti-aanbak koekenpan met olie op middelhoog vuur gedurende ongeveer 8 minuten. Schud de pan geregeld zodat ze aan alle kanten goudbruin worden. Verwijder en zet apart op een bord. Laat de kruiden achter in de pan.
    1. paneer 450 g
    2. olie
  5. Stap 5 Doe het ui-mengsel in de pan, voeg een snufje zout toe en zet het vuur lager.
    1. zout
  6. Stap 6 Bak tot het uienmengsel karamelkleurig is. Ongeveer 10 minuten. Voeg een scheutje water toe als het te droog wordt.
  7. Stap 7 Voeg vervolgens de garam masala toe en roer om te mengen. Bak het mengsel 2 minuutjes.
    1. garam masala 1 tl
  8. Stap 8 Voeg de spinazie toe en bak nog eens 2-3 minuten. Voeg daarna 100 milliliter water toe om alle smaken van de bodem van de pan los te schrapen. Breng op smaak met peper en zout.
    1. water 100 ml
    2. peper
    3. zout
    4. spinazie 500 g
  9. Stap 9 Voeg de paneer toe en verwarm nog 2-3 minuten tot het goed doorgewarmd is.
    1. paneer 450 g
  10. Stap 10 Schep in kommen en pers er een beetje citroensap over.
    1. citroen 0,5 st
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 422 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 28 maart 2025

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Voedzame klassieker

Dit recept voor saag paneer scoort hoog op de gezondheidsschaal dankzij de grote hoeveelheid spinazie, die rijk is aan vitamines, mineralen zoals ijzer en vezels. De paneer levert een flinke portie eiwitten en calcium, belangrijk voor sterke botten en spieren. Het gebruik van verse smaakmakers als ui, knoflook en gember draagt bij aan de voedingswaarde. Het enige aandachtspunt is het vetgehalte; paneer en ghee bevatten relatief veel verzadigd vet. Desondanks is dit een zeer voedzaam en smaakvol vegetarisch gerecht dat een mooie bijdrage levert aan een gebalanceerd voedingspatroon.

Energie 326 kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigde vetzuren 15 g
Koolhydraten 4 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 2 g
Eiwitten 22 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account