Zo Maak Je Perfecte Polenta

(Nog geen beoordelingen)

Polenta is niets anders dan grof gemalen maïsmeel. Je kunt ook kippenbouillon gebruiken in plaats van water. Polenta is een geweldige basis en een goede vervanger voor rijst of aardappelen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    50 min
Polenta
Wist je dat polenta, een traditioneel Italiaans gerecht gemaakt van maïsmeel, oorspronkelijk werd beschouwd als 'voedsel voor de armen' maar tegenwoordig een geliefde delicatesse is in zowel eenvoudige als gastronomische keukens?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Breng water met zout aan de kook in een grote pan. Giet de polenta langzaam in het kokende water, kloppend met een garde om klonten te voorkomen.
  2. Stap 2 Zet het vuur laag en laat sudderen, regelmatig kloppend, totdat de polenta begint in te dikken. Ongeveer 5 minuten. Het polentamengsel moet nog vloeibaar zijn. Dek af en kook gedurende 30 minuten. Roer elke 5 minuten om. Wanneer de polenta te dik is om te kloppen roer je het met een houten lepel. De polenta is klaar wanneer de textuur romig is en de korrels zacht zijn.
  3. Stap 3 Zet het vuur uit en roer voorzichtig 2 eetlepels boter door de polenta totdat de boter gedeeltelijk gesmolten is. Meng 50 gram Parmezaanse kaas door de polenta totdat de kaas gesmolten is. Dek af en laat 5 minuten staan om in te dikken.
  4. Stap 4 Roer de polenta om en giet een serveerschaal. Garneer de polenta met resterende boter en ongeveer 1 eetlepel vers geraspte Parmezaanse kaas.

Tip

De kooktijd hangt af van de maling van de polenta, dus je moet dit naar behoefte aanpassen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 178 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 26 maart 2024

Tip

De kooktijd hangt af van de maling van de polenta, dus je moet dit naar behoefte aanpassen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 291 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 31 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 3 g
Eiwitten 9 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account