Orzo Soep met Citroen & Kip

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor citroenkip-orzosoep is een waar genot in een kommetje. De soep is vol van smaak, met malse stukjes kip in een citroenachtige bouillon met orzo, wortels, uien, bleekselderij en spinazie. Dit recept is hier thuis snel een van onze favoriete soeprecepten geworden!

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min
Orzo Soep met Citroen & Kip
Orzo, een pastasoort die lijkt op een grote rijstkorrel, wordt in Griekenland vaak gebruikt in 'kritharaki', een gerecht waarbij de pasta wordt gekookt in een smaakvolle tomatensaus of bouillon.

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook. Voeg de orzo toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de pasta zonder deksel tot deze gedeeltelijk gaar is maar nog niet zacht, ongeveer 5 minuten. Giet af en spoel af met koud water tot volledig het is afgekoeld.
  2. Stap 2 Verhit ondertussen olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de wortels, bleekselderij en ui toe; bak al roerend tot de groenten zacht beginnen te worden en de ui glazig is, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak al roerend 1 minuut mee. Breng het mengsel op smaak met tijm, oregano, laurier, zout en peper. Bak nog 30 seconden voordat je de kippenbouillon in de pan giet.
  3. Stap 3 Breng de bouillon aan de kook. Dek de pan gedeeltelijk af, verlaag naar middellaag vuur en laat sudderen tot de groenten gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
  4. Stap 4 Roer de orzo, citroensap en citroenrasp door de bouillon; voeg de gekookte kip toe. Kook tot de kip en orzo zijn verhit, ongeveer 5 minuten. Voeg de spinazie toe en kook tot de spinazie verwelkt in de bouillon en de orzo gaar is, ongeveer 2 tot 3 minuten. Schep de soep in kommen; garneer met citroenschijfjes en Parmezaanse kaas.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 268 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 18 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 167 kcal
Vetten 4 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 3 g
Eiwitten 12 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account