Proemenkroeze is een Drentse lekkernij, bestaande uit onder meer gedroogde pruimen, rozijnen en stroop. De proemenkroeze wordt meestal gebonden. Dat heb ik niet gedaan. Ik heb er een variatie op gemaakt door er rum aan toe te voegen en ingemaakt in potten. Lekker als nagerecht op bijvoorbeeld (kaneel)-ijs. Let op: het fruit moet een nacht weken.
Eet je de Proemenkroeze al vrij snel laat het dan niet inkoken maar bindt de Proemekroeze met aardappelzetmeel of maïzena.
Lekker als bijgerecht maar ook als nagerecht met bijvoorbeeld kaneelijs of vanille-ijs.
De pruimen en rozijnen moeten een nacht weken.
Eet je de Proemenkroeze al vrij snel laat het dan niet inkoken maar bindt de Proemekroeze met aardappelzetmeel of maïzena.
Lekker als bijgerecht maar ook als nagerecht met bijvoorbeeld kaneelijs of vanille-ijs.
De pruimen en rozijnen moeten een nacht weken.
Energie | 166 kcal |
---|---|
Vetten | 3.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.1 g |
Koolhydraten | 31.6 g |
waarvan suikers | 23.7 g |
Vezels | 2.2 g |
Eiwitten | 1.1 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept