Vegan Tofu Roerei

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze tofu scramble heeft een romige en rijke textuur en een verrassend ei-achtige smaak die veel mensen doet denken aan echte roerei. Dit snelle veganistische ontbijtrecept is perfect voor degenen die eens tofu willen proberen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Antiaanbakpan
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Giet de tofu af. Gebruik een snijplank met een paar lagen keukenpapier of een theedoek en leg de tofu erop. Druk de tofu 15 minuten aan met een zwaar boek of een groot bord met een paar blikken bonen of iets anders zwaars.
    1. stevige tofu 400 g
  2. Stap 2 Klop in een kom de kurkuma, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, chilivlokken, zout, zwarte peper, tahini en edelgist samen. Giet geleidelijk de melk erbij en klop tot het een mooie saus wordt.
    1. gemalen kurkuma 0,25 tl
    2. knoflookpoeder 0,5 tl
    3. uienpoeder 0,5 tl
    4. paprikapoeder 0,25 tl
    5. chilivlokken 0,5 tl
    6. peper
    7. tahini 1 el
    8. edelgistvlokken 2 el
    9. volle haverdrank 120 ml
    10. zout 0,5 tl
  3. Stap 3 Verkruimel de geperste tofu met je handen tot stukken, niet te groot of te klein.
  4. Stap 4 Verhit een grote antiaanbakpan op middelhoog vuur met de olie. Voeg de tofu toe en bak tot het lichtbruin is. Ongeveer 5 tot 7 minuten. Roer af en toe, maar niet te vaak zodat de buitenkant mooi bruin kan worden.
    1. olijfolie 1 el
  5. Stap 5 Breek eventuele grote stukken tofu met een spatel, maar breek het niet te fijn.
  6. Stap 6 Voeg de saus toe en meng het door elkaar met een siliconen spatel, zodat alle tofu bedekt is met de saus.
  7. Stap 7 Blijf de tofu bakken tot je de gewenste textuur hebt bereikt. Hoe langer je het geheel verwarmt hoe droger het zal worden.
  8. Stap 8 Maak af met een een beetje zout.
    1. zout
  9. Stap 9 Je kunt eventuele restjes opnieuw verwarmen in een koekenpan of in de magnetron.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik een grote antiaanbakpan om te voorkomen dat de pan te vol raakt. Dat kan leiden tot gestoomde tofu in plaats van gebakken.

Laat de tofu eerst 1 tot 2 minuten stil liggen voordat je begint te roeren, zodat het een mooie bruine korst kan krijgen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 248 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 24 maart 2025

Tip

Gebruik een grote antiaanbakpan om te voorkomen dat de pan te vol raakt. Dat kan leiden tot gestoomde tofu in plaats van gebakken.

Laat de tofu eerst 1 tot 2 minuten stil liggen voordat je begint te roeren, zodat het een mooie bruine korst kan krijgen.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Eiwitrijke keuze

Dit recept voor veganistisch roerei scoort hoog op gezondheid dankzij de basis van tofu, een uitstekende bron van plantaardige eiwitten. Het gerecht maakt gebruik van gezonde vetten uit olijfolie en tahini en krijgt zijn smaak van kruiden in plaats van ongezonde toevoegingen. De toevoeging van edelgist geeft een hartige smaak en kan een bron van B-vitamines zijn. Hoewel het gerecht op zichzelf zeer voedzaam is, zou het voor een complete maaltijd ideaal gecombineerd worden met volkoren brood en een ruime portie groenten.

Energie 158 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 5 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 2 g
Eiwitten 15 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account