Ras el Hanout

Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Deze ras el hanout kruidenmix wordt vaak gebruikt in Marokkaanse gerechten.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min
Pinterest
Ras el Hanout
Wist je dat Ras el Hanout, wat in het Arabisch 'hoofd van de winkel' betekent, een complex kruidenmengsel uit Noord-Afrika is dat wel tot 30 verschillende specerijen kan bevatten, elk met een unieke bijdrage aan de smaak?

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in een kleine kom het zout, komijn, gember, kurkuma, kaneel, zwarte peper, witte peper, korianderzaad, cayennepeper, piment, nootmuskaat en kruidnagel tot het gelijkmatig gemengd is. Bewaar in een luchtdichte container tot maximaal 1 maand.
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1933 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 24 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde smaakmaker

Deze Ras el Hanout kruidenmix scoort hoog op gezondheid omdat het een pure mix van specerijen is, zoals kurkuma, gember en komijn, die diverse gezondheidsvoordelen kunnen bieden, zoals ontstekingsremmende effecten. Het is een uitstekende manier om gerechten op smaak te brengen zonder overtollige calorieën, vetten of suikers. Hoewel er zout is toegevoegd, is de hoeveelheid per portie van de kruidenmix – en zeker wanneer gebruikt in een gerecht – gering, wat het een veel gezondere keuze maakt dan veel commerciële smaakversterkers of sauzen die vaak rijk zijn aan zout en andere toevoegingen.

Energie 4 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 1 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account