De Hongaarse champignonsoep is een heerlijk stevige soep. Het hele jaar door lekker. Met champignons en shiitake biedt deze soep een heerlijk rijke smaak. Het gerecht is zacht en romig dankzij de melk en bloem. Ideaal om te serveren met knapperig brood.
Deze champignonsoep scoort een 6 omdat het een gerecht is met twee kanten. Enerzijds zit de soep boordevol groenten dankzij een ruime hoeveelheid champignons, wat zorgt voor vezels en voedingsstoffen. Anderzijds maken de toevoeging van roomboter, volle melk en zure room de soep calorierijk en relatief hoog in verzadigd vet. De bloem dient als bindmiddel maar voegt voornamelijk geraffineerde koolhydraten toe. Hierdoor is het een stevige, romige soep, maar minder licht en gezond dan een heldere bouillonsoep.
Energie | 181 kcal |
---|---|
Vetten | 9.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.4 g |
Koolhydraten | 15.5 g |
waarvan suikers | 6.8 g |
Vezels | 2.3 g |
Eiwitten | 6.3 g |
Zout | 2.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Lieve groet Cecile
Wat leuk om te horen. We zijn benieuwd hoe het heeft gesmaakt!