Hongaarse Champignonsoep

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De Hongaarse champignonsoep is een heerlijk stevige soep. Het hele jaar door lekker. Met champignons en shiitake biedt deze soep een heerlijk rijke smaak. Het gerecht is zacht en romig dankzij de melk en bloem. Ideaal om te serveren met knapperig brood.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    50 min
  • Totaal
    1 uur 5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt de boter in een grote soeppan of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, champignons en shiitake toe en bak al roerend tot ze zacht zijn en de champignons beginnen te bruinen. Ongeveer 16-20 minuten.
    1. ongezouten roomboter 3 el
    2. zoete ui 1 st
    3. kastanjechampignons 750 g
    4. shiitake 125 g
  2. Stap 2 Voeg de wijn toe en schraap eventueel aangebakken stukjes van de bodem van de pan.
    1. droge witte wijn 125 ml
  3. Stap 3 Roer de groentebouillon, sojasaus, paprikapoeder, dille, tijm en laurierblad erdoor.
    1. groentebouillon 1.000 ml
    2. sojasaus minder zout 2 el
    3. paprikapoeder 2 tl
    4. gedroogde dille 1,5 tl
    5. tijm 5 takjes
    6. laurierblad 1 st
  4. Stap 4 Breng het mengsel aan de kook, verlaag de temperatuur en laat het sudderen tot de soep iets is ingedikt en de smaken goed zijn gemengd. Ongeveer 15-20 minuten.
  5. Stap 5 Meng in een kleine kom de bloem en melk tot een glad mengsel. Roer dit mengsel door de soep tot het dikker wordt. Ongeveer 10 minuten.
    1. bloem 3 el
    2. volle melk 350 ml
  6. Stap 6 Verlaag de temperatuur tot laag en roer de zure room, citroenrasp, citroensap en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
    1. zure room 60 g
    2. citroenschil 2 tl
    3. citroensap 1 el
    4. peterselie 2 el
    5. peper
    6. zout
  7. Stap 7 Je kunt de soep direct serveren.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 199 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 11 maart 2025

Voedingswaarden

Per portie
Energie 181 kcal
Vetten 9.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.4 g
Koolhydraten 15.5 g
waarvan suikers 6.8 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 6.3 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
16 maart 2025 om 10:14
Heerlijke soep! Ik had hem niet gebonden en de citroenrasp en citroen laat ik de volgende keer er ook uit, want dat ik hem nog een keer maak is zeker. Lieve groet Cecile
16 maart 2025 om 12:06
Hoi Cecile. Wat leuk om te horen. Fijn dat het heeft gesmaakt!
13 maart 2025 om 10:23
Dit lijkt me heerlijk en ga ik binnenkort eens proberen.
Lieve groet Cecile
13 maart 2025 om 11:18
Hoi Cecile,

Wat leuk om te horen. We zijn benieuwd hoe het heeft gesmaakt!