Heerlijke Hamlappen uit de slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Hamlappen om en om aanbraden en in de slowcooker. In het overgebleven vet een sjalotje fruiten, mosterd, tomatenpuree en kruiden erbij, afblussen met water en op de hamlappen. Voor 8 uurtjes op low en tussentijds even tweemaal omdraaien.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    8 uur
  • Totaal
    8 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Slowcooker

Bereiding

  1. Stap 1 Bestrooi de drooggedepte hamlappen met peper en een snufje zout.
    1. hamlap 500 g
    2. peper
    3. zout
  2. Stap 2 Verhit het bakproduct en bak de hamlappen aan beide zijden bruin.
    1. vloeibare margarine 3 el
  3. Stap 3 Leg ze in de binnenpan van de slowcooker.
  4. Stap 4 Fruit de sjalot enkele minuten in het overgebleven vet.
    1. sjalot 2 st
  5. Stap 5 Voeg mosterd, tomatenpuree, paprikapoeder en piment toe en bak even mee en roer door.
    1. milde mosterd 1 el
    2. tomatenpuree 1 el
    3. paprikapoeder 1 el
    4. gemalen piment
  6. Stap 6 Blus met het water, leg er de laurierblaadjes bij en giet dit alles over de hamlappen.
    1. water 75 ml
    2. laurierblad 2 st
  7. Stap 7 Zet de slowcooker op low voor 8 uur en draai de hamlappen tussendoor tweemaal.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ik gebruik de tomatenpuree van Mutti. Deze is heerlijk gekruid.

Heerlijke malse hamlappen waar je niet naar hoeft om te kijken en een fijne jus .

Ideaal voor eens een AGV- dagje.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1157 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 8 maart 2025

Tip

Ik gebruik de tomatenpuree van Mutti. Deze is heerlijk gekruid.

Heerlijke malse hamlappen waar je niet naar hoeft om te kijken en een fijne jus .

Ideaal voor eens een AGV- dagje.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 136 kcal
Vetten 4 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 4.1 g
waarvan suikers 1.4 g
Vezels 1.3 g
Eiwitten 20.3 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account