Lente stamppot met zongedroogde tomaten en peccannoten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Bloemkool, aardappelen, crème fraîche, kaas, kruiden en zongedroogde tomaten maken van deze stamppot een heerlijk geheel. Eens een andere stamppot en afgetopt met een crunch van peccannoten.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Pureestamper

Bereiding

  1. Stap 1 Breng water met het halve bouillonblokje aan de kook en voeg de aardappelen en de bloemkoolroosjes toe. Kook circa 20 minuten .
    1. water
    2. groentebouillonblokje minder zout 0,5 st
    3. bloemkool 400 g
    4. kruimige aardappelen 450 g
  2. Stap 2 Giet af en stamp met de crème fraîche, basilicum, oregano en paprikapoeder tot een smeuïge puree. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.
    1. demi crème fraîche 75 g
    2. gedroogde basilicum 0,5 tl
    3. gedroogde oregano 0,5 tl
    4. paprikapoeder 0,5 tl
    5. peper
    6. zout
  3. Stap 3 Werk er de kaas en de zongedroogde stukjes tomaat doorheen.
    1. geraspte oude kaas 50 g
  4. Stap 4 Verdeel de lente stamppot over 2 voorverwarmde borden en garneer de peccannoten.
    1. pecannoten 50 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Aangezien het gerecht van gisteren : "Stevige groenteschotel met witte bonen uit de slowcooker"ook al vegetarisch was, heb ik er voor manlief gehaktballetjes naast geserveerd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 151 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 maart 2025

Tip

Aangezien het gerecht van gisteren : "Stevige groenteschotel met witte bonen uit de slowcooker"ook al vegetarisch was, heb ik er voor manlief gehaktballetjes naast geserveerd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 619 kcal
Vetten 36.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.7 g
Koolhydraten 60.5 g
waarvan suikers 7.9 g
Vezels 12.3 g
Eiwitten 18.8 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account