Bloemkool-aardappelsoep met cheddar kaas en bacon

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Bloemkool aardappelsoep is een snelle en romige soep met een heerlijk rijke smaak. Deze soep is perfect voor een stevige maaltijd zonder veel room of boter toe te voegen. De garnering van bacon en een beetje scherpe cheddar maken het helemaal af.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Stap 1 Bak de bacon in een koekenpan op middelhoog vuur tot deze knapperig en bruin is. Haal de bacon uit de pan maar laat het vet achter.
    1. bacon plakjes 2 st
  2. Stap 2 Roer de ui erdoor en bak tot deze zacht is. Ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
    1. ui 0,5 st
    2. knoflook 2 teentjes
  3. Stap 3 Voeg de kippenbouillon, melk, aardappelen en bloemkool toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat onafgedekt sudderen tot de groenten gaar zijn.
    1. kippenbouillon 500 ml
    2. volle melk 500 ml
    3. kruimige aardappelen 450 g
    4. bloemkool 250 g
  4. Stap 4 Verwijder ongeveer 1 kopje groenten. Snijd deze in kleine stukjes en zet apart. Pureer de soep met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook.
  5. Stap 5 Meng 1 eetlepel maïzena met 1 eetlepel water. Roer dit door de soep om in te dikken (voeg meer toe indien nodig).
    1. maïzena 1 el
    2. water 1 el
  6. Stap 6 Haal de soep van het vuur en roer de gesneden groenten en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
    1. cheddar kaas 125 g
    2. peper
    3. zout
  7. Stap 7 Garneer met knapperige bacon en serveer.
    1. bacon plakjes 2 st
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Als je van stevige soep houdt, kun je meer van de aardappel en bloemkool heel laten. Als je de soep helemaal glad wilt kun je deze stap overslaan.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 155 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 28 februari 2025

Tip

Als je van stevige soep houdt, kun je meer van de aardappel en bloemkool heel laten. Als je de soep helemaal glad wilt kun je deze stap overslaan.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 357 kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigde vetzuren 10 g
Koolhydraten 33 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 3 g
Eiwitten 16 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account