Orecchiette is een schelpjespasta oorspronkelijk afkomstig uit het zuiden van Italië (Apulië). Ik heb deze pasta gemaakt met in reepjes gesneden bacon, krokant gebakken, het wit van een prei, diepvries doperwten en gesmolten roomkaas. We hebben weer erg lekker gegeten.
De kooktijd van deze pasta ligt tussen de 12 en 15 minuten.
Liever vegetarisch, laat dan de bacon weg en bak een paar sjalotjes extra mee.
Ook zonder de geraspte kaas is de pasta heel smakelijk. (Mijn man nam geen kaas)
Lekker met een groene bladsalade.
De kooktijd van deze pasta ligt tussen de 12 en 15 minuten.
Liever vegetarisch, laat dan de bacon weg en bak een paar sjalotjes extra mee.
Ook zonder de geraspte kaas is de pasta heel smakelijk. (Mijn man nam geen kaas)
Lekker met een groene bladsalade.
Dit pastagerecht scoort een 5 omdat het een mix is van plus- en minpunten. De doperwten en prei zijn een goede bron van groenten en vezels. Daartegenover staat het gebruik van witte pasta, bacon en volle roomkaas. Deze combinatie maakt het gerecht calorierijk en hoog in verzadigd vet en zout, vooral omdat bacon bewerkt vlees is. Hoewel het een smaakvolle maaltijd is, is het door deze ingrediënten minder geschikt voor dagelijkse consumptie en eerder iets om met mate van te genieten.
Energie | 1058 kcal |
---|---|
Vetten | 58.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 25.4 g |
Koolhydraten | 94.1 g |
waarvan suikers | 10.2 g |
Vezels | 7.7 g |
Eiwitten | 38.5 g |
Zout | 4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept