Orecchiette met doperwten en krokante baconreepjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Orecchiette is een schelpjespasta oorspronkelijk afkomstig uit het zuiden van Italië (Apulië). Ik heb deze pasta gemaakt met in reepjes gesneden bacon, krokant gebakken, het wit van een prei, diepvries doperwten en gesmolten roomkaas. We hebben weer erg lekker gegeten.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan
  • Zeef of vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de orecchiette in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
    1. orecchiette 200 g
    2. water
    3. zout
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes bacon knapperig en bruin. Bak de reepjes prei kort mee. Blus af met de witte wijn. Laat de wijn wat inkoken.
    1. olie 1 el
    2. bacon plakjes 120 g
    3. prei 1 st
    4. droge witte wijn 50 ml
  3. Stap 3 Voeg de oregano en de doperwten eraan toe. Laat op een lage warmtebron zachtjes koken tot de doperwten beetgaar zijn. Leg de roomkaas erop en laat de kaas langzaam smelten. Maak op smaak met peper, zout en een mespunt chili-vlokken.
    1. gedroogde oregano 1 el
    2. diepvries doperwten 200 g
    3. roomkaas 125 g
    4. peper
    5. zout
    6. chilivlokken mespunt
  4. Stap 4 Voeg de uitgelekte orecchiette eraan toe en meng alles goed door elkaar. Voeg vlak voor het opdienen de reepjes basilicum toe. Verdeel de pasta over de borden en strooi er naar smaak de geraspte kaas over.
    1. basilicum
    2. geraspte kaas
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De kooktijd van deze pasta ligt tussen de 12 en 15 minuten.

Liever vegetarisch, laat dan de bacon weg en bak een paar sjalotjes extra mee.

Ook zonder de geraspte kaas is de pasta heel smakelijk. (Mijn man nam geen kaas)

Lekker met een groene bladsalade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 62 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 27 februari 2025

Tip

De kooktijd van deze pasta ligt tussen de 12 en 15 minuten.

Liever vegetarisch, laat dan de bacon weg en bak een paar sjalotjes extra mee.

Ook zonder de geraspte kaas is de pasta heel smakelijk. (Mijn man nam geen kaas)

Lekker met een groene bladsalade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 1058 kcal
Vetten 58.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 25.4 g
Koolhydraten 94.1 g
waarvan suikers 10.2 g
Vezels 7.7 g
Eiwitten 38.5 g
Zout 4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account