Paksoi met kip en notenrijst

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit eenvoudig gerecht staat redelijk snel op tafel en wordt heerlijk smaakvol door de zelfgemaakte woksaus.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE WOKSAUS

Bereiding

  1. Stap 1 Start met het koken van de rijst. Zet alles klaar.
    1. notenrijst 120 g
  2. Stap 2 Meng alles voor de woksaus door elkaar.
    1. kokos aminos 1 el
    2. sojasaus minder zout 0,5 el
    3. ketchup minder suiker 1 el
    4. rijstazijn
    5. zoete chilisaus 1 el
    6. sambal badjak 1 tl
  3. Stap 3 Verwijder de onderkant van de struik paksoi. Snij het witte deel in brede repen. Het groene deel idem, maar hou beide delen apart en was ze. Laat in een zeef uitlekken.
    1. paksoi 1 st
  4. Stap 4 250 gram kipfilet in blokjes bestrooid met peper naar smaak.
    1. kipfilet 250 g
    2. peper
  5. Stap 5 Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipblokjes in enkele minuten bruin en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
    1. olie
  6. Stap 6 Voeg de ui toe en fruit deze enkele minuten in het overgebleven vet.
    1. ui 1 st
  7. Stap 7 Voeg de witte delen van de paksoi en de kip toe en bak circa 5 minuten.
  8. Stap 8 Voeg de woksaus en het groene deel toe, roer alles door elkaar en verwarm 1 minuut.
  9. Stap 9 Verdeel de rijst over 2 liefst voorverwarmde borden, leg de inhoud van de hapjespan op of naast de rijst en garneer met de grof gehakte cashewnoten.
    1. cashewnoten 25 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

** Coco aminos smaakt als ketjap maar bevat slechts 2,9 gram per 100 gram product.

Coconut Aminos is een marinadesaus die gemaakt is van kokosbloesemsap dat op een natuurlijke manier gerijpt is. Deze wordt vervolgens met zeezout op smaak gebracht en met niks anders.

Vervang paksoi door gesneden spitskool of savooiekool.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 108 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 26 februari 2025

Tip

** Coco aminos smaakt als ketjap maar bevat slechts 2,9 gram per 100 gram product.

Coconut Aminos is een marinadesaus die gemaakt is van kokosbloesemsap dat op een natuurlijke manier gerijpt is. Deze wordt vervolgens met zeezout op smaak gebracht en met niks anders.

Vervang paksoi door gesneden spitskool of savooiekool.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 506 kcal
Vetten 9.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 66.2 g
waarvan suikers 8.5 g
Vezels 3.7 g
Eiwitten 37.7 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account