Runderconsommé met flensjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Consommé is een stevige runderbouillon. Ik heb voor deze runderbouillon gebruik gemaakt van een goede runderfond. De runderfond is versterkt met rode wijn. De soep is gevuld met dunne reepjes zelf gebakken flensjes.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Runderconsommé
  2. Flensjes

Benodigdheden

  • Pan
  • Kleine koekenpan
  • Plastic folie
  • Garde of mixer
  • Zeef

Bereiding

  1. Stap 1 Klop een flensjesbeslag van de gezeefde bloem, het losgeklopte ei, zout en de melk.
    1. bloem 25 g
    2. ei 1 st
    3. melk 100 ml
    4. zout
  2. Stap 2 Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak van het beslag 4 dunne flensjes.
    1. zonnebloemolie
  3. Stap 3 Rol de flensjes stevig op en verpak ze in plastic folie. Leg de flensjes minimaal 30 minuten in de koelkast. Snij de flensjes in hele dunne reepjes.
  4. Stap 4 Verhit de soep (niet laten koken). Verdeel de flensreepjes over de borden of kommen en giet de hete soep erover. Garneer met de fijngehakte peterselie.
    1. runderfond 800 ml
    2. rode wijn 2 el
    3. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de flensjes al een dag tevoren bakken.

Heb je een fond die niet gekruid is maak de fond dan op smaak met 1 1/2 runderbouillontablet.

Ik had een fond waar de rode wijn al in zat. Is dat niet het geval voeg dan een scheutje rode wijn toe aan de fond. Maakt het geheel extra smaakvol.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 90 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 25 februari 2025

Tip

Je kunt de flensjes al een dag tevoren bakken.

Heb je een fond die niet gekruid is maak de fond dan op smaak met 1 1/2 runderbouillontablet.

Ik had een fond waar de rode wijn al in zat. Is dat niet het geval voeg dan een scheutje rode wijn toe aan de fond. Maakt het geheel extra smaakvol.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 89 kcal
Vetten 2.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.9 g
Koolhydraten 8.7 g
waarvan suikers 2.4 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 6.9 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account