Consommé is een stevige runderbouillon. Ik heb voor deze runderbouillon gebruik gemaakt van een goede runderfond. De runderfond is versterkt met rode wijn. De soep is gevuld met dunne reepjes zelf gebakken flensjes.
Je kunt de flensjes al een dag tevoren bakken.
Heb je een fond die niet gekruid is maak de fond dan op smaak met 1 1/2 runderbouillontablet.
Ik had een fond waar de rode wijn al in zat. Is dat niet het geval voeg dan een scheutje rode wijn toe aan de fond. Maakt het geheel extra smaakvol.
Je kunt de flensjes al een dag tevoren bakken.
Heb je een fond die niet gekruid is maak de fond dan op smaak met 1 1/2 runderbouillontablet.
Ik had een fond waar de rode wijn al in zat. Is dat niet het geval voeg dan een scheutje rode wijn toe aan de fond. Maakt het geheel extra smaakvol.
Deze klassieke runderconsommé is een smaakvol voorgerecht, maar scoort lager op gezondheid vanwege een aantal factoren. De basis, een kant-en-klare runderfond, is vaak erg zout, een effect dat versterkt kan worden door het toevoegen van extra bouillontabletten zoals in de tips wordt gesuggereerd. De flensjes zijn gemaakt van witte bloem, die weinig vezels en voedingsstoffen bevat. Het gerecht mist groenten, waardoor het arm is aan vitamines, mineralen en vezels. Hoewel het ei en de melk in de flensjes wat eiwitten leveren, is de algehele voedingswaarde beperkt en de zoutinname potentieel hoog.
Energie | 89 kcal |
---|---|
Vetten | 2.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.9 g |
Koolhydraten | 8.7 g |
waarvan suikers | 2.4 g |
Vezels | 0.2 g |
Eiwitten | 6.9 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept