Zo maak je de lekkerste schnitzel "Wiener Art". De echte Wiener Schnitzel wordt gemaakt van kalfvlees. Een schnitzel "Wiener Art" is gemaakt van varkensvlees en dat is de schnitzel die je meestal voorgeschoteld krijgt in restaurants en zoals ik hem nu gemaakt heb.
Bak niet alle 4 de schnitzels tegelijk. Het beste is 2 schnitzels in de pan. Er moet een paar centimeter tussen de schnitzels zitten tijdens het bakken.
Je kunt in plaats van paneermeel ook panko gebruiken.
Bak niet alle 4 de schnitzels tegelijk. Het beste is 2 schnitzels in de pan. Er moet een paar centimeter tussen de schnitzels zitten tijdens het bakken.
Je kunt in plaats van paneermeel ook panko gebruiken.
Hoewel de varkensschnitzel een bron van eiwitten is, maakt de bereidingswijze dit gerecht calorierijk en minder voedzaam. De paneerlaag van bloem en paneermeel bestaat uit geraffineerde koolhydraten en door het bakken in een ruime hoeveelheid olie neemt het gerecht veel vet op. Dit resulteert in een maaltijd die hoog is in calorieën maar laag in vezels, vitaminen en mineralen. Daarom is dit een gerecht om slechts incidenteel te eten als onderdeel van een verder gebalanceerd voedingspatroon.
Energie | 304 kcal |
---|---|
Vetten | 13.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5 g |
Koolhydraten | 8.8 g |
waarvan suikers | 0.8 g |
Vezels | 0.4 g |
Eiwitten | 35.1 g |
Zout | 0.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept