Schnitzel "Wiener Art"

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Zo maak je de lekkerste schnitzel "Wiener Art". De echte Wiener Schnitzel wordt gemaakt van kalfvlees. Een schnitzel "Wiener Art" is gemaakt van varkensvlees en dat is de schnitzel die je meestal voorgeschoteld krijgt in restaurants en zoals ik hem nu gemaakt heb.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • 3 borden
  • Keukenpapier

Bereiding

  1. Stap 1 Zet 3 borden klaar. Eén voor het gezeefde bloem, één voor de losgeklopte eieren en room en één voor het paneermeel.
    1. bloem 2 el
    2. peper
    3. zout
    4. ei 2 st
    5. paneermeel
    6. slagroom 2 el
  2. Stap 2 Verhit een flinke laag olie in een koekenpan (2 tot 3 centimeter). Vet moet goed heet zijn.
    1. zonnebloemolie
  3. Stap 3 Haal de schnitzels eerst aan beide zijden door het bloem, dan door de losgeklopte eieren en daarna door het paneermeel.
    1. varkensschnitzel 4 st
  4. Stap 4 Bak de schnitzels in 2 à 3 minuten aan beide zijden goudbruin. Schep tijdens het bakken steeds wat olie over de schnitzels. De korst van de schnitzels moet een beetje los gaan zitten.
  5. Stap 5 Leg de gebakken schnitzels voor het opdienen op een laagje keukenpapier. Garneer de schnitzels met een plakje citroen.
    1. citroen
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Bak niet alle 4 de schnitzels tegelijk. Het beste is 2 schnitzels in de pan. Er moet een paar centimeter tussen de schnitzels zitten tijdens het bakken.

Je kunt in plaats van paneermeel ook panko gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 162 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 24 februari 2025

Tip

Bak niet alle 4 de schnitzels tegelijk. Het beste is 2 schnitzels in de pan. Er moet een paar centimeter tussen de schnitzels zitten tijdens het bakken.

Je kunt in plaats van paneermeel ook panko gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 304 kcal
Vetten 13.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 8.8 g
waarvan suikers 0.8 g
Vezels 0.4 g
Eiwitten 35.1 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account