Kabeljauwhaas en papillote met bimi en tomaatjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

En papillote betekent dat je ingrediënten gaar stoomt in een afgesloten pakketje in de oven. Door deze bereidingswijze behouden de voedingsmiddelen optimaal hun smaak, vitaminen en mineralen. De kabeljauw op een bedje van plakjes citroen en ingewreven met pesto. Daarnaast trostomaatjes en bimi. Overheerlijk met een aardappel garnituur naar keuze.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Bakpapier
  • Eventueel keukentouw

Bereiding

  1. Stap 1 Leg 2 flinke stukken bakpapier op de oven bakplaat.
  2. Stap 2 Verdeel de plakjes citroen ( 2 à 3 ) in twee porties en leg er de kabeljauwhaas op. Wip eventuele pitjes eruit .
    1. citroen 1 st
    2. kabeljauwhaas 2 st
  3. Stap 3 Betrooi de vis met peper en een snufje zout en wrijf de kabeljauwhaas royaal in met pesto.
    1. peper
    2. zout
    3. groene pesto 2 el
  4. Stap 4 Blancheer de bimi 3 minuten. Spoel koud. Verdeel de bimi rechts en links naast de kabeljauw.
    1. bimi 200 g
  5. Stap 5 Leg een klein trosje kerstomaatjes op de kabeljauwhaas.
    1. kerstomaat 2 trojes
  6. Stap 6 Vouw het bakpapier als een "snoeppapiertje" stevig dicht, zodat het niet kan gaan lekken .
  7. Stap 7 Bind eventueel met keukentouw stevig aan beide zijkanten dicht.
  8. Stap 8 Laat de pakketjes voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Bereid ondertussen je aardappel garnituur.
  9. Stap 9 Serveer de pakketjes met een aardappel garnituur naar keuze.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Laat de pakketjes enkele minuten rusten alvorens te openen in verband met hete stoom, die kan vrijkomen.

Ook lekker met groene asperges in plaats van bimi.

Heerlijk in aluminium folie bij een zomerse bbq.

Spoel de bimi broccoli goed af onder koud water. Snijd de harde uiteinden van de stelen af.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 103 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 23 februari 2025

Tip

Laat de pakketjes enkele minuten rusten alvorens te openen in verband met hete stoom, die kan vrijkomen.

Ook lekker met groene asperges in plaats van bimi.

Heerlijk in aluminium folie bij een zomerse bbq.

Spoel de bimi broccoli goed af onder koud water. Snijd de harde uiteinden van de stelen af.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 256 kcal
Vetten 8 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.2 g
Koolhydraten 17.3 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 5.4 g
Eiwitten 32.3 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account