Prei-mosterdsoep met krokant ontbijtspek

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze preisoep met een vleugje mosterd is gebonden door het meekoken van een aardappel. Vlak voor het opdienen gaat de krokant gebakken ontbijtspek en hele dunne reepjes rauwe prei in de soep. Een heerlijke lunchsoep maar ook lekker als dinersoepje in een klein kopje.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Preisoep met mosterd
  2. Garnering

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in de pan en bak hierin de prei met de knoflook plm. 3 minuten. Doe de aardappel, de gedroogde tijm en het kerriepoeder erbij en bak een minuutje mee.
    1. zonnebloemolie 2 el
    2. prei 4 st
    3. knoflook 2 teentjes
    4. kruimige aardappelen 1 st
    5. gedroogde tijm 1 el
    6. kerriepoeder 0,5 el
  2. Stap 2 Voeg de bouillontabletten, de runderfond + gelijke hoeveelheid water toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep plm. 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelstukjes gaar zijn.
    1. runderbouillonblokje minder zout 2 st
    2. runderfond 400 ml
    3. water 400 ml
  3. Stap 3 Doe nu de crème fraîche en de mosterd in de soep. Pureer de soep met de staafmixer. Proef of de soep voldoende gekruid is.
    1. crème fraîche 100 ml
    2. mosterd 2 el
  4. Stap 4 Bak ondertussen de reepjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig en bruin.
    1. ontbijtspek 100 g
  5. Stap 5 Doe de hele dunne ringetjes rauwe prei in de soep. Serveer de soep met de knapperige reepjes ontbijtspek.
    1. prei 1 st
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Hou je van pittig? Gebruik dan een wat scherpere mosterd in de soep.

Je kunt ook ringetjes lente-ui in de soep doen in plaats van de prei-ringetjes.

Vegetarisch? Gebruik kruidenbouillon.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 91 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 17 februari 2025

Tip

Hou je van pittig? Gebruik dan een wat scherpere mosterd in de soep.

Je kunt ook ringetjes lente-ui in de soep doen in plaats van de prei-ringetjes.

Vegetarisch? Gebruik kruidenbouillon.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 307 kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.2 g
Koolhydraten 23.2 g
waarvan suikers 4.8 g
Vezels 3.2 g
Eiwitten 9.2 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account