Pasta met gehakt, gedroogde tomaten, feta en doperwtjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Lekker en snel bordje pasta, gemaakt met trofie gemengd met geruld gehakt, stukjes gedroogde tomaten, gemarineerde feta en doperwten (diepvries).

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Vergiet
  • Hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de trofie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar in water met de kruidenbouillontablet. Laat de trofie uitlekken in een vergiet.
    1. trofie 180 g
    2. kruidenbouillonblokje 1 st
  2. Stap 2 Verhit de beide oliesoorten in een hapjespan en bak hierin het rundergehakt rul, gaar en lichtbruin. Bak de sjalot en in stukjes gesneden gedroogde tomaten een paar minuten mee. Voeg de doperwten en de witte wijn eraan toe en laat het geheel een paar minuten zachtjes sudderen tot de doperwten beetgaar zijn. Maak op smaak met peper, zout en oregano.
    1. olijfolie 1 el
    2. zongedroogde tomaten in olie 1 el olie
    3. rundergehakt 200 g
    4. zongedroogde tomaten in olie 4 st
    5. diepvries doperwten 100 g
    6. droge witte wijn 50 ml
    7. peper
    8. zout
    9. gedroogde oregano 1 el
    10. sjalot 1 st
  3. Stap 3 Meng de uitgelekte trofie met het gehakt, gedroogde tomaten en doperwten. Meng de feta door de pasta.
    1. feta 100 g
  4. Stap 4 Je kunt de pasta zo eten of nog even gratineren in de oven. Verdeel de geraspte kaas dan over de pasta en zet de schaal nog 25 - 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
    1. geraspte belegen kaas 75 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van trofie is penne een goed alternatief. De gedroogde tomatenolie geeft een heerlijke smaak aan de pasta maar is natuurlijk niet noodakelijk. Je kunt ook 2 lepels olijfolie nemen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 118 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 16 februari 2025

Tip

In plaats van trofie is penne een goed alternatief. De gedroogde tomatenolie geeft een heerlijke smaak aan de pasta maar is natuurlijk niet noodakelijk. Je kunt ook 2 lepels olijfolie nemen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 800 kcal
Vetten 34.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 14.6 g
Koolhydraten 82.2 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 7.2 g
Eiwitten 39.8 g
Zout 4.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account