Lekker en snel bordje pasta, gemaakt met trofie gemengd met geruld gehakt, stukjes gedroogde tomaten, gemarineerde feta en doperwten (diepvries).
In plaats van trofie is penne een goed alternatief. De gedroogde tomatenolie geeft een heerlijke smaak aan de pasta maar is natuurlijk niet noodakelijk. Je kunt ook 2 lepels olijfolie nemen.
In plaats van trofie is penne een goed alternatief. De gedroogde tomatenolie geeft een heerlijke smaak aan de pasta maar is natuurlijk niet noodakelijk. Je kunt ook 2 lepels olijfolie nemen.
Dit pastagerecht is een stevige maaltijd die zorgt voor de nodige energie en eiwitten door het gehakt en de kaas. Echter, door de combinatie van rundergehakt, feta en de optionele geraspte kaas is het gerecht ook erg rijk aan verzadigd vet. Daarnaast is het zoutgehalte aan de hoge kant door het gebruik van een bouillonblokje, feta en de gedroogde tomaten. De hoeveelheid groenten is met alleen doperwten en een sjalotje wat beperkt. Voor een gezondere variant zou je volkorenpasta kunnen gebruiken, meer groenten toevoegen (zoals courgette of paprika) en kiezen voor mager rundergehakt en minder kaas.
Energie | 800 kcal |
---|---|
Vetten | 34.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 14.6 g |
Koolhydraten | 82.2 g |
waarvan suikers | 6 g |
Vezels | 7.2 g |
Eiwitten | 39.8 g |
Zout | 4.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept