Orzo met Champignons en Walnoten

5 (1 beoordeling)

Dit recept levert een ruime hoeveelheid op. Iedereen is er dol op. Je kunt het recept gemakkelijk halveren indien het te veel is.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min
Orzo met Champignons en Walnoten
Orzo, wat 'gerst' betekent in het Italiaans vanwege zijn vorm, is een kleine, rijstvormige pasta die vaak wordt gebruikt in soepen, salades en als bijgerecht, vergelijkbaar met rijst.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Plaats de walnoten op een bakplaat en bak 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven. Roer één of twee keer om gelijkmatig te roosteren.
  2. Stap 2 Verhit olie in een grote zware pan op middelhoog vuur. Bak de ui en champignons tot ze zacht en goudbruin zijn.
  3. Stap 3 Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Roer de orzo erdoor, zet het vuur laag en dek af. Laat sudderen tot de orzo zacht is en de bouillon is opgenomen. Ongeveer 15 minuten. Als er na 15 minuten nog vocht is verwijder je de deksel en laat je het koken totdat het vocht is verdampt.
  4. Stap 4 Haal van het vuur en roer de walnoten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Tip

Mocht je kaas eten dan gaat dit gerecht goed samen met Parmezaanse kaas!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 414 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 20 maart 2024

Tip

Mocht je kaas eten dan gaat dit gerecht goed samen met Parmezaanse kaas!

Voedingswaarden

Per portie
Energie 290 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 43 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 3 g
Eiwitten 10 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account