Pasta e Ceci - Pasta met kikkererwten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Pasta e ceci is een heerlijk Italiaans gerecht met pasta en kikkererwten. Dit recept biedt een rijke smaak door de combinatie van romige kikkererwten in een bouillon met tomatenpuree en witte wijn.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Braadpan
  • Staafmixer of blender

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote braadpan. Voeg de knoflook, rozemarijn en wat zout toe. Bak al roerend totdat de knoflook zacht is en goudbruin wordt. Ongeveer 5 minuten.
    1. extra vierge olijfolie 60 ml
    2. knoflook 4 tenen
    3. rozemarijn 1 takje
    4. zout
  2. Stap 2 Voeg de chilivlokken toe en blijf roeren tot het geurig is. Ongeveer 30 seconden.
    1. chilivlokken 0,25 tl
  3. Stap 3 Voeg de tomatenpuree toe en bak totdat de puree geurig is en donker wordt. Ongeveer 1 minuut.
    1. tomatenpuree 2 el
  4. Stap 4 Roer de wijn erdoor, schraap eventuele gebruinde stukjes los met een houten lepel. Breng aan de kook en kook totdat de wijn is ingedikt met de olijfolie. Ongeveer 2 minuten.
    1. droge witte wijn 125 ml
  5. Stap 5 Haal de braadpan van het vuur. Verwijder en gooi het rozemarijntakje weg. Voeg 150 gram kikkererwten en 250 ml bouillon toe. Gebruik een staafmixer om het mengsel glad te pureren.
    1. kippenbouillon 250 ml
    2. kikkererwten 150 g
  6. Stap 6 Roer de resterende kikkererwten en bouillon samen met de zwarte peper erdoor. Breng met zout op smaak.
    1. kikkererwten 650 g
    2. kippenbouillon 750 ml
    3. peper 0,25 tl
    4. zout
  7. Stap 7 Breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur. Roer de pasta erdoor en kook tot de pasta net niet beetgaar is (1 tot 2 minuten minder dan op de verpakking staat, want de pasta zal nog even verder garen).
    1. pasta 225 g
  8. Stap 8 Pas de dikte aan met extra water of bouillon. Houdt er rekening mee dat de vloeistof zal indikken als het afkoelt door het zetmeel van de kikkererwten.
  9. Stap 9 Haal van het vuur, voeg de kaas toe en roer snel om het te mengen. Breng eventueel op smaak met extra zout. Verdeel over schaaltjes en garneer elke portie met wat olijfolie. Serveer met extra geraspte kaas op tafel.
    1. pecorino romano 60 g
    2. zout
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Het gebruik van een staafmixer of blender zorgt voor een romige basis zonder stukjes.

Controleer de pasta regelmatig om te voorkomen dat deze te gaar wordt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 121 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 8 februari 2025

Tip

Het gebruik van een staafmixer of blender zorgt voor een romige basis zonder stukjes.

Controleer de pasta regelmatig om te voorkomen dat deze te gaar wordt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 687 kcal
Vetten 26 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 82 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 12 g
Eiwitten 28 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account